Poeți în dialog la Ipotești cu Livia Roșca și Iulian Tănase

Poeți în dialog la Ipotești cu Livia Roșca și Iulian Tănase

Pe data de 28 noiembrie, la ora 16:00, va avea loc ediția din noiembrie a lecturilor „Poeți în dialog”. Invitații Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” sunt Livia Roșca și Iulian Tănase. Discuția va fi moderată de Lucia Țurcanu.

Evenimentul se va desfășura on-line și va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a Memorialului Ipotești.

LIVIA ROȘCA este scriitor, jurnalist și inițiator de programe de educație prin cultură. A debutat cu volumul „Ruj pe icoane”, pentru care i s-au decernat Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru debut în poezie, Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM (2007), Premiul Asociației Scriitorilor din București (2006) și a fost nominalizată la Premiul pentru debut al revistei „România literară” și la Premiul pentru debut al Fundației Anonimul.

Are o experiență de peste 15 ani în industria comunicării, ca jurnalist specializat pe domeniile sănătate și parenting pentru cotidianul „Adevărul” și editor online pentru website-urile asociate publicațiilor din trustul „Adevărul”, iar din 2011 ca specialist în marketing și comunicare corporate. În 2015, a înființat Asociația 7 ARTE și a inițiat programul smARTkid, care înseamnă ateliere educative, creative și recreative pentru copii și tineri.

Este antrenor de creativitate pentru atelierele smARTkid de scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism și blogging, organizate de Asociația 7 ARTE. Până acum a coordonat an de an caravane cu scriitori pentru copii în mediile rurale și în zone defavorizate și evenimente prin care a susținut și susține educația prin cultură. 7 ARTE și programul smARTkid sunt medii în care își folosește competențele și creativitatea așa cum dorește și pune în practică idei care-i ajută și pe alții.

Iulian Tănase este poet, prozator, eseist, autor de cărți pentru copii. A fost redactor la revistele satirice „Academia Cațavencu” (1997-2010) și „Kamikaze” (2010-2011), realizator de programe la Radio Guerilla (2004-2019). În prezent, realizează podcastul RSS Reloaded. Este profesor de creativ writing și antrenor de storytelling pentru copii și adulți.

După texte de Iulian Tănase s-au făcut câteva spectacole de teatru: Șotron (regia: Nona Ciobanu, Ljubljana, 2010); Iubitafizica (producție a Lightwave Theatre Company, 2014); Teoria tăcerii (spectacol-lectură în regia Marianei Cămărășan, Festivalul de Teatru Undercloud, 2017); Sunt eu, Annabel (producție a Lightwave Theatre Company, 2017).

A coordonat volumul colectiv Pentru Gellu Naum / For Gellu Naum (Editura Vinea/ICARE, 2002). Împreună cu Dan Stanciu și Sebastian Reichmann, coordonează publicația Athanor. Caietele Fundației Gellu Naum. A participat ca visiting writer la programul International Writers Workshop, Hong Kong (2008) și, cu lucrări, la London International Festival of Surrealism (2007, 2008). Este prezent cu texte în reviste și antologii din România, Germania, Austria, Anglia, Statele Unite, Hong Kong, Slovenia, Cehia, Franța. A susținut lecturi publice în China, Hong Kong, Germania, Austria, Italia, Slovenia, România. Este laureat al Premiului Hubert Burda pentru tineri poeți din Europa de Est (Offenburg, Germania, 2009) și al Premiului 1+1+1=1 Trinitate / Literatură (Graz, Austria, 2011).

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A început Școala de vară la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani

astăzi, 19:54
175

Luni, 4 iulie, Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani a început cea de-a zecea ediție a Școlii de vară, deschizând porțile pentru 170 de participanți &ici...

Vitamina D în exces poate provoca supradoză și probleme la rinichi. Un bărbat ajuns în spital cu nivel de 7 ori mai mare

astăzi, 19:19
183

Medicii avertizează oamenii să nu ia prea multe suplimente de vitamina D, după ce un bărbat a avut nevoie de 8 zile de îngrijiri în spital pentru că a luat o supradoză, scrie Antena3...

Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente au fost emise până în prezent

astăzi, 19:09
618

Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde au fost emise până miercuri, 6 iulie, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor ...