Pietonal plin de botoșăneni prezenți la Zilele Culturale și Zilele Chișinăului la Botoșani (video)

Pietonal plin de botoșăneni prezenți la Zilele Culturale și Zilele Chișinăului la Botoșani (video)

Astăzi a început evenimentul Zilele Culturale și Zilele Chișinăului la Botoșani, pe Pietonalul Unirii. Acesta a debutat la amiază, la Hotel Rapsodia, unde a avut loc un Simpozion al Tradiției și Contemporaneității. După-amiază, de la ora 17:00, evenimentul a început cu recitatul lui Bogdan Mihai Simion alături de Lăutarii de Mătase.

După acestea a început Festivalul Concurs de Tarafuri și seara se încheie cu un film în aer liber.

Sâmbătă, evenimentul cultural va începe la ora 12:00, la Memorialul Ipotești, unde va avea loc un vernisaj de pictură, susținut de curatorul Florina Breazu, președinta Artiștilor Clasici din Republica Moldova, Chișinău. După-amiază începe concursul fanfarelor, începând cu ora 17:00. De asemenea, seara se va încheia cu un film pe Pietonalul Unirii.

Duminică, tot de la ora 17:00 botoșănenii sunt așteptați pe Pietonal, pentru a se bucura de joc tradițional. Vor fi peste 11 ansambluri, care vor urca pe scena, iar seara se va încheia cu concertul Lupilor lui Calancea. În tot acest timp avem meșteri populari pe pietonal, produse tradiționale gastronomice moldovenești.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campioana mondială și europeană în canotaj, a Botoșaniului: „Consider că nu eu am ales acest sport, ci el m-a ales pe mine” (fotogalerie)

Vineri, 29 Septembrie 2023
2610

Manuela Lungu are 20 de ani și este din comuna Coțușca, județul Botoșani. În prezent este studentă în primul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universități...

Angajați neplătiți patru luni de zile la o firmă din Botoșani. Șefa ITM: „Ne tot vin sesizări în acest sens” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1483

Angajații unei firme din domeniul construcțiilor de mașini au muncit, timp de patru luni de zile, fără să își primească salariile, informează Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Ter...

Șefa ITM trage un semnal de alarmă către societățile care cazează și îngrijesc bătrâni: „Nu poți oferi servicii de calitate doar cu practicanți și voluntari” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
342

Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani trage un semnal de alarmă cu privire la personalul centrelor destinate cazării și îngrijirii bătrânilor...