Octavian Costin, premiat la Festivalul National "Jos Palaria"!

Octavian Costin, premiat la Festivalul National "Jos Palaria"!

OCTAVIAN COSTIN

La doar o săptămână după ce câştiga, la Festivalul Naţional de Arte pentru liceeni "Florian Pitiş", Premiul pentru cea mai bună interpretare, stârnind admiraţia unor mari actori, printre care Mihai Constantin sau Irina Petrescu, Octavian Costin cucereşte un nou premiu naţional la o competiţie de prestigiu!

Octavian Costin, elev al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", a obţinut Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar la Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni "Jos Pălăria", ediţia a XIII-a, desfăşurat în acest weekend la Bucureşti. Gala de premiere a avut loc duminică, în prezenţa unor actori de primă scenă ai României, ca Horaţiu Mălăele sau George Mihăiţă.

Atelierul de Teatru al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" Botosani a prezentat spectacolul "Jocul de-a vacanţa", după Mihail Sebastian. În aceeaşi competiţie, anul trecut, Atelierul de Teatru a castigat Premiul FestCo, distinctie care le asigura participarea, pe 22 mai, tot la Bucuresti, la Festivalul FestCo, in calitate de invitati. 

Iniţiat si coordonat de George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, Festivalul "Jos Pălăria" a adus anul acesta în concurs 25 de trupe de liceeni, din Botoşani, Braşov, Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Ploieşti, Oradea,Târgu Jiu şi Timişoara.

Din juriul acestei ediţii au făcut parte jurnalista Gabriela Hurezean (preşedinte), scriitoarea Cornelia Maria Savu si regizoarea Teodora Câmpineanu. Organizatorii festivalului sunt Clubul UNESCO-Adolescenţii, Primăria Municipiului Bucureşti, Primăria Sectorului 3 Bucureşti, ArCub, cu sprijinul Vodafone, BCR şi Luxten.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vițel de 300 de kilograme scos din beci cu ajutorul pompierilor botoșăneni!

astăzi, 16:03
125

Un vițel de aproximativ 300 de kilograme, căzut într-un beci adânc de doi metri, a fost salvat de pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi.Apelul la 112 a fost făcut chiar de c...

O femeie dintr-o comună din Botoșani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost mușcată de șarpe!

astăzi, 15:46
1375

Incidentul a avut loc în localitatea Racovăţ, aproape de orele amiezei. Femeia de 54 de ani se afla în curtea casei, iar la un moment dat a simţit două înţepături puternice la ...

Posturi scoase la concurs într-o instituție de cultură din Botoșani!

astăzi, 15:03
200

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani anunță scoaterea la concurs a unor posturi contractuale de execuție.Este vorba despre un post d...