O nouă ediție a Concursului Național de Poezie și Interpretare Critică e Operei Eminesciene „Porni Luceafărul....”

O nouă ediție a Concursului Național de Poezie și Interpretare Critică e Operei Eminesciene „Porni Luceafărul....”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani organizează, sâmbătă, festivitatea de premiere a Concursului Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...”, ediția a XLI-a.

Evenimentul va începe la ora 11:00 și se va desfășura la Conacul „Raluca Iurașcu” din Joldești, urmând ca la ora 17:00, la statuia poetului Mihai Eminescu aflată în Parcul „Mihai Eminescu” din Botoșani, să se susțină un recital de poezie.

Vor fi alături de noi Gellu Dorian, Adrian Alui Gheorghe, Ovidiu Vintilă, Paul Gorban, Nicolae Tzone, Nicolae Corlat, Dan Perșa, Vlad Scutelnicu, George Luca, Mihai Babei, Cristina Șoptelea, Dumitru Necșanu și Violeta-Daniela Mîndru.

Participanții se vor bucura și de prezența editurii VINEA, care va oferi Premiul I la Secțiunea Poezie în Manuscris, iar revistele HYPERION, BUCOVINA LITERARĂ, ATENEU, ZONA LITERARĂ, CONTA, PORTO-FRANCO, ARGEȘUL și MONITORUL DE POEZIE vor premia cele mai bune texte din concurs.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aeronava SMURD solicitată pentru a prelua un pacient în stare gravă

Duminică, 7 August 2022
1202

Elicopterul SMURD a fost solicitat să aterizeze la Botoșani, duminică după-amiază, pentru a prelua un pacient în stare gravă.Este vorba despre un tânăr, în vârstă d...

Școală modernă pentru elevii din Gorbănești. Unitatea de învățământ a fost reabilitată printr-un proiect european în valoare de peste un milion de lei (fotogalerie)

Duminică, 7 August 2022
491

Elevii din Gorbănești vor învăța, din toamnă, într-o școală modernă și vor putea face sport pe un teren sintetic, modernizat și cu nocturnă, în urma proiectului „Rea...

La plimbare cu un ATV neînmatriculat

Duminică, 7 August 2022
304

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări cu privire la un tânăr, cetăţean român, care a fost depistat conducând un A...