O botoșăneancă de 13 ani a adus acasă Marele Trofeu al Festivalului Internațional ”Volare”

Cu ropote de aplauze și confetti, botoșăneanca a fost premiată într-o gala de premiere fastuoasă unde a și interpretat piesa câștigătoare.

În intervalul 16-20 august 2023 s-a desfasurat la Piatra Neamt cea de-a XIV-a editie a Festivalului Internațional ”Volare”.

Evenimentul a fost unul de amploare fiind organizat de Asociatia Culturală Star Piatra Neamt și finanțat de Municipiul Piatra Neamț, partenerul logistic fiind Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare”.

Desfășurat pe parcursul a trei zile, evenimentul a adunat peste 230 de momente muzicale pregătite de concurenți din România, Republica Moldova, Italia, Albania, Portugalia și Malta.

Din juriu au făcut parte Olimpia Urs - conferențiar universitar canto classic la Universitatea de Muzică București (președinta juriului), George Vanvu - realizator și coordonator emisiuni muzicale la Radio Iași, Vasile Chisiu -bariton la Opera Națională din București, soprana Egle Bagdonaviciute Chisiu din Lituania, Adriana Marchese-Itala, Susanna Mallei- Italia, Evelia Batey-Malta.

Tiana Cilibiu, din Botoșani, a participat în concurs cu două piese și a cucerit juriul cu piesa în limba portugheză “Cancao do Mar”.

La doar 13 ani, Tiana a reușit să se impună și să obțină Marele Trofeu al unuia dintre cele mai iubite festivaluri din România.

Cu ropote de aplauze și confetti, botoșăneanca a fost premiată într-o gala de premiere fastuoasă unde a și interpretat piesa câștigătoare.

Palmaresul Tianei la acest festival a fost completat și de Premiul Radio Iași - premiu de promovare a tinerilor artiști oferit de George Vanvu.

De asemenea, Tiana a obținut și Premiul Fevronia Records Special ce constă într-o melodie în primă audiție oferită de compozitorul Aurel Petru Toma.

Casa Tapalagă și-a arătat aprecierea față de performanța Tianei, susținând financiar trofeul obținut de artistă. Tiana a mai primit și invitații direct în finala Concursului Euro Music Vision – București, precum și în finala Concursului Golden Voices din Malta.

Tiana se pregătește  vocal cu soprana Anca Pârlog de la Asociația Next Star Studio București și la împlinirea a 14 ani, în decembrie, va lansa primul album din carieră. Albumul se numește “4Teen” și conține 14 piese compuse de artistă integral - muzică și versuri. Tiana se ocupă și de partea de mixare și masterizare a pieselor astfel încât acest album va fi 100% produsul minții creative și al talentului artistei.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...