Trei nume vehiculate pentru șefia Teatrului "MIhai Eminescu" de la Botoșani

Trei nume vehiculate pentru șefia Teatrului "MIhai Eminescu" de la Botoșani

Concursul pentru funcția de manager al Teatrului “Mihai Eminescu” se apropie cu pași repezi, dar deocamdată nu și-a exprimat nimeni, în mod oficial, o eventuală participare.

Actualul manager, Traian Apetrei a anunțat public că nu va mai participa la concursul de proiecte de management, cu toate că ar mai fi put rămâne, în condițiile în care la ultima evaluare a luat o notă foarte bună.

În cursul lunii ianuarie, în cadrul ședinței de Consiliu Municipal, consilierul local Marius Rogojinschi, care este și actor dar și director al Teatrului de Copii și Tineret “Vasilache”, a propus un amendament la propunerea de hotărâre, prin care să se precizeze ca un eventual candidat la funcția de manager al teatrului Eminescu, să fie absolvent și de filologie. Cu studii de filologie, s-a lansat numele fostului secretar al teatrului, profesorul Lucian Băleanu. Juriștii Prefecturii nu au agreat acest amendament și l-au respins.

Prin urmare, în acest moment, ca să fii director la Teatrul Eminescu, trebuie să fii actor, regizor, scenograf, dar cu studii de management, având de-a lungul activității și funcții de conducere.

În spațiul public, dar mai ales în interiorul instituției de cultură, se vehiculează deja trei nume, care ar putea participa la concurs.

 Este vorba de actorul Marius Rogojinschi, care are experiența necesară de a fi manager, actorul Floricel Aioanițoae, care a fost și director al Teatrului Vasilache, dar și al actriței Petronela Chiribuță, care are experiență profesională și conduce o asociație, conferindu-i dreptul de a participa.

Interpelat în legătură cu acest subiect, primarul Cosmin Andrei, a declarat că la concursul organizat pentru funcția de manager al teatrului, se poate înscrie orice persoană care se încadrează în condițiile de participare și nu exclude varianta să se înscrie și o persoană dintr-o altă localitate.

 

Spune-ne opinia ta