Muzeul Județean găzduiește expoziția „Ștergarul, utilitate, artă, simbol”

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, vă invită să vizitați, în perioada 28 aprilie – 2 iunie 2023, expoziția intitulată „Ștergarul, utilitate, artă, simbol”.

Expoziția, care anterior a fost etalată la sediul Muzeului de Etnografie Botoșani, este acum itinerată la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești, Strada General Luncan nr. 24. Ea aduce în fața publicului iubitor de artă populară 47 de ștergare din patrimoniul muzeului, lucrate în gospodăriile din zona județului Botoșani.

Sunt expuse ștergare având multiple întrebuințări (ștergare de uz casnic, ștergare pentru împodobirea interiorului locuinței, ștergare folosite la evenimentele importante din viață: naștere, nuntă, înmormântare), atent lucrate, împodobite cu diverse motive decorative: geometrice, vegetale, florale, avimorfe, zoomorfe și antropomorfe, în nuanțe de roșu și negru specifice zonei.

Deschiderea expoziției va avea loc în data de 28 aprilie 2023, la orele 13.00. Va prezenta muzeograful Ionuț Văculișteanu.

(Comunicat de Muzeul Județean)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...