Muzeul Județean Botoșani găzduiește Noaptea Albă a Galeriilor

Proiectul ”Noaptea Albă a Galeriilor” a fost inițiat în 2007, în București, de Asociația Ephemair și a devenit cel mai important eveniment cultural nocturn din România dedicat artei contemporane.

Muzeul Județean Botoșani găzduiește joi, 12 octombrie 2023, începând cu ora 18.00, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, evenimentul „Noaptea Albă a Galeriilor” (NAG), organizat de Societatea Culturală „Expo-Art” Botoșani.

La Botoșani, demersul se află la ediția a VI-a, având rolul de a promova locul Galeriilor în viața culturală botoșăneană și de a facilita publicului prezent și iubitorilor de artă întâlnirea cu cele mai noi creații ale artiștilor contemporani din întreaga țară, prin intermediul lucrărilor expuse în cadrul Salonului Național de Artă Contemporană „Interferențe” (ediția a XII-a), cu vernisajul de la ora 20.00.

Programul cuprinde minirecitaluri de muzică susținute de Andrei Pițu (chitară clasică) și Cezara Ariciuc (vioară), o lansare de carte („Emoții, expresii și fizionomii în sculptura statuară occidentală”, de prof. univ. dr. Liviu-Adrian Sandu), prezentarea catalogului Bienalei de Pictură și Grafică „Ștefan Luchian” – ediția I (februarie 2023), precum și un moment liric denumit „Matematica poeziei”, susținut de matematicianul poet Gabriel Alexe. Claudia Babii va realiza tatuaje cu henna pentru cei interesați.

Vor fi prezenți scriitori invitați să participe la Recitalurile Revistei ,,Hyperion” și artiști expozanți la Salonul Național de Arte Vizuale ,,Interferențe”.

Salonul Național de Arte Vizuale „Interferențe”

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 12-30 octombrie 2023, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, Salonul Național de Arte Vizuale „Interferențe”, ediția a XII-a.

Expoziția este organizată de Societatea Culturală „Expo-Art” Botoșani, aducând pe simeze peste 90 de lucrări ce abordează o mare varietate de teme și tehnici de realizare: pictură și grafică, sculptură, porțelan, fotografie, tapiserie, arte decorative, icoană și instalație, opere semnate de artiști proveniți din întreg arealul românesc, aparținând unor școli și generații diverse.



Salonul Național de Arte Vizuale „Interferențe” reprezintă un eveniment major, demn de luat în seamă în peisajul artelor vizuale contemporane.

Vernisajul va avea loc joi, 12 octombrie 2023, ora 20.00, în cadrul „Nopții Albe a Galeriilor”.

Curatorul evenimentului: Liviu Șoptelea, artist vizual. Prezintă: Ana Coșereanu.

Intrarea este liberă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Botoșaniul se află sub Cod Galben în această dimineață!

astăzi, 08:10

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru județul Botoșani, valabil până la ora 10:00. Din această cauză, pe drumurile din localitățile menționate se va reduce vizibilitate...

Calendar ortodox, 5 octombrie: Sf. Mc. Haritina; Sf. Cuv. Daniil şi Misail de la Mănăstirea Turnu

astăzi, 08:00

Sfânta Haritina a trăit pe vremea lui Diocleţian (284-305) şi a comitelui Dometie. Rămasă orfană de tânără, a fost luată ca slujnică în casă de un om bun şi milostiv pe c...

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...