Muzeul de istorie si etnografie, inaugurat la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Stiubieni! FOTO

Muzeul de istorie si etnografie, inaugurat la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Stiubieni! FOTO
Scoala Gimnaziala Nr. 1 Stiubieni a inaugurat marti,  17 iunie 2014, Muzeul scolar de istorie si etnografie.

Ideea infiintarii unui muzeu scolar a venit in toamna anului trecut si este opera unui colectiv mai numeros de cadre didactice, iubitoare ale trecutului acestor meleaguri, coordonati de profesorul de istorie, Azamfire Nicu.

Proiectul, intitulat "Muzeul scolar-partener in conservarea si valorificarea patrimoniului cultural local", s-a derulat in perioada decembrie 2013 - iunie 2014 si a implicat un numar mare de elevi, parinti si bunici cu ajutorul carora s-a colectat si reconditionat o mare diversitate de obiecte cu valoare istorica si etnografica.

Parteneri in acest demers au fost Muzeul de Arheologie Saveni, Muzeul "Obstea sateasca a vornicenilor" din Vorniceni, precum si  parohiile din Stiubieni si Negreni.

"Muzeul se adreseaza atat elevilor,  cat si intregii comunitati, fiind structurat pe mai multe domenii: vestigii arheologice, colectie de documente, numismatica, mestesuguri, biserica si armata. O nota aparte o da muzeului si expozitia de pictura,  apartinand pictorului din localitate Octav Sandu. Festivitatea de inaugurare a fost un prilej de bucurie pentru elevi, parinti, bunici si cadrele didactice din scoala. Ne-au onorat cu prezenta la acest eveniment mai multi profesori de istorie din zona, precum si muzeografii de la institutiile partenere", a precizat Azamfire Nicu, profesor de istorie in cadrul Scolii Stiubieni.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
26

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
36

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
289

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...