Municipiul Dorohoi împlinește 613 ani de atestare documentară

Municipiul Dorohoi împlinește 613 ani de atestare documentară

Primăria Municipiului Dorohoi și Casa Municipală de Cultură au organizat o serie de evenimente dedicate împlinirii a 613 ani de atestare documentară a Municipiului Dorohoi.

Vineri, 2 octombrie, în Grădina Casei de Cultură a avut loc un eveniment extraordinar, VIN ÎN CASĂ, care a împletit muzica de calitate cu parfumul vinurilor nobile. Invitații au savurat un pahar cu vin oferit de Crama Hermeziu și s-au delectat cu povești despre cramă, despre vinurile liniștite din pahare, dar și despre multe alte subiecte din lumea vinului, într-un cadru familiar întreținut de somelierul Daniel Haidarli. Responsabil pentru atmosfera relaxată și muzica de calitate a fost domnul Adrian Beznă, care a susținut un concert de suflet.

Sâmbătă, 3 octombrie, la Sala Teatrului, a avut loc o manifestare cultural artistică dedicată muzicii și tinerilor artiști ai municipiului Dorohoi. 613 NOTE MUZICALE a fost un eveniment prin care ne-am propus să susținem și să promovăm artiștii în devenire ai orașului.

Duminică, 4 octombrie, la Casa de Cultură am trăit o aventură pe cinste, alături de copii ingenioși, care au pornit în CĂUTAREA COMORII. Evenimentul a avut drept scop conștientizarea într-un mod interactiv și distractiv a valorilor și a culturii locale a orașului natal. Copiii au căutat indicii despre Dorohoi, ascunse peste tot în Casa de Cultură, care i-au condus în final către cufărul comorii.

Tot pentru a marca cei 613 ani de atestare documentară a municipiului Dorohoi, s-au desfășurat în mediul online două concursuri dedicate picturii și poeziei: Sașa Pană și Arthur Verona. Proiectele vin în întâmpinarea tinerilor talentați, și au avut ca scop stimularea către dedicarea timpului liber spre manifestarea talentului și cultivarea valorilor universale exprimate prin cuvânt și culoare.

Vă invităm să accesați site-ul https://dorohoi613.wordpress.com și să urmăriți evenimentele dedicate Zilei Municipiului Dorohoi. Felicitări tuturor celor implicați în aceste proiecte și, în special, copiilor talentați și dedicați care au marcat într-un mod deosebit această zi. ISTORIA CONTINUĂ CU VOI!”, au transmis reprezentanții Casei Municipale de Cultură Dorohoi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
55

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
59

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
57

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...