Moaștele Sfinților Mucenici Haralambie și Procopie, la Biserica "Nașterea Maicii Domnului" din Buzeni!

Moaștele Sfinților Mucenici Haralambie și Procopie, la Biserica "Nașterea Maicii Domnului" din Buzeni!
Duminică, 8 septembrie, Biserica "Nașterea Maicii Domnului" din Buzeni își cinstește ocrotitoarea.

Cu această ocazie, aici vor fi aduse încă de sâmbătă seara Sfintele Moaște ale Sf. Mare Mucenic Haralambie și ale Sf. Mucenic Procopie.

Sfintele Moaște vor fi aduse cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, sâmbătă, la ora 17.00, când un sobor de preoți va oficia Vecernia Mare cu Litie.

Sărbătoarea continuă duminică dimineața, în ziua cinstirii Nașterii Maicii Domnului, cu Utrenia, Sfânta Liturghie, urmată de citirea Acatistului Sf. Haralambie.

Sărbătoarea se va încheia cu o agapă creștinească, la care sunt invitați enoriașii. Sfintele Moaste vor ramane in parohie pana duminica seara.

Parohia Buzeni este situată la 17 km de centrul oraşului Botosani, în imediata apropiere a Mănăstirii Zosin, accesul făcându-se din drumul E58, Botosani – Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comunele hi-tech din Botoșani. Cum se dezvoltă unele localități făcând economie datorită sistemelor IT!

astăzi, 10:20
19

În județul Botoșani, câteva comune încep să se bazeze pe tehnologii industriale moderne pentru a dezvolta comunitățile, dar și pentru a face economie la buget. Printre altele, ...

Fata de 14 ani a fost găsită! Ce decizie au luat polițiștii în privința Denisei

astăzi, 09:52
114

Fata este din satul Sârbi, comuna Vlăsinești. Marți, în jurul orei 16:00, Denisa a părăsit domiciliul fără să își mai contacteze familia, astfel că, aproape de miezul nopț...

Cetățenii de pe mai multe străzi din Botoșani rămân astăzi fără apă la robinete!

astăzi, 09:46
219

Nova Apaserv Botoșani anunță întreruperea furnizării apei astăzi, 8 mai 2024, în intervalul orar 10:00 – 16:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei localizată ...