Mitropolitul Serafim al Germaniei, așteptat la hramul unei importante mănăstiri din Botoșani

Pe 15 august, creștinătatea prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare numită în popor și Uspenia sau Sfânta Maria Mare.

La Mănăstirea Cozancea din județul Botoșani, în fiecare an ziua de 15 august este una de mare sărbătoare. Anul acesta, în fruntea soborului de preoți se va afla Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim al Germaniei.

Credincioșii sunt ivitați să participe la Sfânta Liturghie, mesajul venind chiar de la starețul Mănăstirii Cozancea, Arhimandritul Cleopa.

”Ca în fiecare an la 15 august, Sfânta noastră Mănăstire Cozancea își serbează hramul, pe ceea ce este întru rugăciuni Maica Nostră, a tuturor. Cu acest prilej de bucurie în mijlocul nostru îl vom avea pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim al Germaniei, care înconjurat de un sobor de părinți stareți va oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Cu ocazia acestei sărbători binecuvântate vă așteptăm să ne fiți alături la oficierea Sfintei Liturghii începând cu ora 8:30”, a transmis Arhimandrit Cleopa, starețul Mănăstirii Cozancea.

Mănăstirea Cozancea este o mănăstire cu veche istorie. Prima construcţie din lemn s-a ridicat în 1656, de către trei cazaci pustnici, care s-au stabilit aici. În anul 1684, paharnicul Constantin Balş construieşte o biserică din lemn, iar în 1732 Vasile Balş din neamul Coştiugineştilor, ridică pe valea Cozancei biserica de piatră în timpul Mitropolitului Grigore.

În 1953 este transformat în schit de maici având ca preot duhovnic pe Ioanichie Radovici până în 1960, când așezământul se închide ca urmare a decretului 410/1959.

În 1983, protosinghelul Elisei Florea a reușit să redeschidă Schitul Cozancea, cu sprijinul Mitropolitului Iustin. Din anul 1990, schitul devine mănăstire cu obşte de călugări.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni alături de oamenii afectați de inundațiile din județul Galați, mărturisirea unui cetățean. „N-am salvat nimic, pe toate le-a prins” (foto, video)

astăzi, 15:31

Pompierii botoșăneni și-au început, vineri dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, ...

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...