Mănăstirea Zosin în zi de sărbătoare VIDEO

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a slujit vineri, de Sărbătoarea "Izvorul Tămăduirii" Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi la Mănăstirea Zosin care și-a serbat cel de-al doilea hram.

Mănăstirea Zosin în zi de sărbătoare VIDEO

După pericopa evanghelică, Părintele Mitropolit a ținut un cuvânt de învățătură credincioşilor.

"Rănile noastre, prea-multele noastre răni, aşezate pe trupul şi în mod special pe sufletul nostru, se cer a fi vindecate de Doctorul sufletelor şi al trupurilor în Biserica Sa, Spital duhovnicesc, în care omul primeşte medicamentul cuvenit pentru ca el să fie tămăduit în numele Domnului Hristos. Cele mai mari răni sunt cauzate în sufletul nostru de faptul că nu avem atitudinea care se cuvine în interiorul bisericii.

Când spunem Biserică, spunem biserică de zid, şi spunem Biserica lui Dumnezeu, Una Sfântă Sobornicească şi Apostolească în care noi suntem ramuri ataate pe trunchi. Aţi făcut din Casa Tatălui meu ceea ce nu se cuvine, spune Dmnul Hristos în Evanghelia de astăzi. Şi ce facem noi cum nu se cuvine în Biserica lui Dumnezeu şi în viaţa sufletească, în interiorul nostru rânduit de Dumnezeu să fie Biserică?

Suntem cu ne-grija faţă de lucrurile lui Dumnezeu, cădem în al doilea rând de multe ori în formalism şi rutină în viaţa noastră de creşton În al treilea rând, judecăm pe cei pe care îi considerăm mai păcătoşi decât noi şi mai presus de toate, şi datorită acestora suntem cuprinşi de neagră mândrie"
, a spus Părintele Mitropolit.

După Sfanta Liturghie, Părintele Mitropolit, conform tradiției, a săvârşit slujba aghesmei. La eveniment au fost prezenţi sute de credincioşi botoşăneni, dar şi pelerini sosiţi din alte judeţe ale Moldovei, precum şi numeroase oficialităţi.

Situată la o distanță de aproximativ 15 km față de Botoșani, Mănăstirea Zosin se bucură în fiecare an de prezența a mii de enoriași. Chiar dacă locuiesc în apropiere sau mai departe, oamenii își fac timp și vin la hramul mănăstirii.

 



 

Sursa: Doxologia.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...