Maia Morgenstern, impresionată (și) de actorii din Botoșani: ”De 9 ani jucați aici, vă continuați nobila misiune: Sunteți pe scenă!”

Joi seara, actrița Maia Morgenstern a jucat pe scena de la Botoșani, în spectacolul ”Profesiunea doamnei Warren”.

Maia Morgenstern, impresionată (și) de actorii din Botoșani: ”De 9 ani jucați aici, vă continuați nobila misiune: Sunteți pe scenă!”

Maia Morgenstern și Petruț Butuman
Foto: Facebook / Maia Morgenstern

Joi după-amiază, actrița a postat pe pagina de Facebook o fotografie cu crinii de pe Bulevardul Mihai Eminescu din Botoșani, imaginea fiind apreciată de mii de internauți.

Însă nu doar crinii au ajuns la inima Maiei Morgenstern. Actrița a fost impresionată și de actorii Teatrului ”Mihai Eminescu”, în special de Petruț Butuman, cu care s-a și fotografiat după spectacol (foto sus).

”Aseară am jucat la Botoșani. La Bot'șeni, cum zicea MAMA. MAMA iubea crinii. Și în Botoșani sunt crini peste tot. Întreg orașul (Centrul, cu siguranță!) este pavat, așternut cu alei de crini. Iar MAMA iubea crinii. Și parfum de tei: sunt (înfloriți) peste tot, în tot orașul. Și-s încărcați de floare, grei de aromă… Dar asta probabil că știți...și apoi, e prea poetic. Am jucat Profesiunea Doamnei Warren la Botoșani. La Casa Tineretului. A fost atâta lume, un public minunat!”, a scris Maia Morgenstern. 

Actrița a redat câteva discuții pe care le-a avut cu o parte dintre actorii din Botoșani:

"La anu' o să fie gata și Teatrul nostru!" - mi-au spus gazdele noastre, colegii din Botoșani. Ne-au întâmpinat cu drag, cu bucurie- moldoveni, se știe! "Teatrul nostru, Mihai Eminescu! Să jucăm și noi la noi acasă! O sa fie frumos!" - au adăugat cu speranță! Dar se simțea ș-o leacă de amărăciune. O lecuță. O lecuțâcă, așa cum să zîși p'aici. Pi la Moldova! Moldovioara me”. 

Un tânăr i-a atras atenția chiar în timpul spectacolului de pe scena Casei Tineretului din Botoșani.

”În timpul spectacolului am remarcat un tânăr domn ce stătea cuminte în culise. Backstage, cum se zice acum... Era acolo, la arlechin: discret, atent, sfios, politicos. Privea tăcut spectacolul. Cam dintr-o parte, așa. Transpus, părea absorbit cu totul de... L-am întrebat (în șoaptă) dacă dorește, poate, un scaun?! Nu mi-a răspuns imediat... Cum?! Nu, nu, vreau doar sa privesc piesa. Vreau să văd și eu, să vă văd... N-am insistat. Mă pregăteam și eu să intru în scenă, să-mi intru în rol! Știți?! Și eu sunt actor aici! La Botoșani! …un coleg! Colegii noștri! Vă mulțumesc! Vă mulțumim!”.

La final, Maia Morgenstern a transmis mulțumiri întregului colectiv al Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani, dar și actorului Petrut Butuman.

”De 9 (nouă) ani jucați aici! Și nu-i ușor! Iar voi continuați! Vă continuați nobila misiune: Sunteți pe scenă! Cu speranță și încredere și determinare și curaj. Teatru. Vă mulțumim! Mulțumim, Petrut Butuman”.

Spectacolul ”Profesiunea doamnei Warren” i-a adus pe scena de la Botoșani pe Maia Morgenstern, regizorul Claudiu Istodor și fiul lor, Tudor Istodor. Scrisă în 1893, piesa ”Profesiunea doamnei Warren” a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârşit, a avut premiera la Londra în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conţinutul controversat la vremea aceea. Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel şi fiica ei, Vivie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

APIA Botoșani: Fermierii botoșăneni, obligați să respecte rotația culturilor!

astăzi, 17:50

Respectarea cerinței GAEC 7 - ROTAȚIA CULTURILOR  PE TERENURI ARABILE, CU EXCEPȚIA CULTURILOR CARE CRESC SUB APA se verifică la nivel de parcelă agricolă, obiectivul principal constituindu-...

Peste o sută de elevi ai unei școli din Botoșani au învățat astăzi de la polițiști despre drepturile animalelor! (foto)

astăzi, 17:16

În anul 1931, ziua de 4 octombrie a fost adoptată oficial ca Zi Mondială a Animalelor în cadrul Congresului Internațional de Protecție a Animalelor de la Florența, Italia. Pentru a...

Măsuri luate și de polițiștii de frontieră în contextul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva!

astăzi, 15:57

În perioada premergătoare și pe timpul celebrării religioase a Sfintei Cuvioase Parascheva, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a luat măsuri pentru î...