Liceeni din Botosani nominalizati la Festivalul LicArt!

Liceeni din Botosani nominalizati la Festivalul LicArt!

 CATALINA, fotografie de Razvan Alexandru Chirila  

Festivalul National de Arte pentru Liceeni - LicArt si-a desemnat nominalizatii, dupa 6 luni in care s-au inscris in competitie peste 1700 de concurenti si 9310 creatii din intreaga tara, la sectiunile poezie si fotografie, si 16 spectacole in competitie la Teatru. In concurs au ramas 30 de tineri creatori de poezie si 36 de artisti fotografi (grupati pe 3 sectiuni).

Juriul format din poetii Razvan Tupa si Gelu Vlasin si criticul Alexandru Cistelecan au ales poeziile care se vor "lupta" pentru castigarea celor 3 premii.

La randul sau, Juriul format din fotografii Dinu Lazar, Bogdan Panait si Vlad Eftenie a stabilit care sunt cele mai bune fotografii inscrise in acest an la LicArt.

Toti nominalizatii vor participa in 22 si 23 mai la Marea Finala care se va desfasura la Bucuresti, la Centrul Cultural pentru UNESCO. LicArt este organizat de Clubul Noua ne pasa!, in parteneriat cu Ministerul Educatiei.

La Sectiunea Poezie, printre nominalizati figureaza si Ramona Ţăruş, eleva la Grupul Şcolar "Dr. Mihai Ciucă" Săveni, cu 4 poeme, dintre care va prezentam "ultimul film in care apare Mama".

La Fotografie, Răzvan-Alexandru Chirilă, de la Colegiul National "A.T.Laurian", a fost nominalizat la 2 sectiuni: Fotografie alb-negru, cu "At the museum", precum si la Sectiunea Fotografie portret, cu "Catalina".

 


RAMONA ŢĂRUŞ: ultimul film în care apare Mama

o gurã de pãmânt îşi plimbã limba asprã
între cusãturi
ca o respiraţie dureroasã
şi sufletul îi miroase a pastile


la spital moartea se izbeşte de becuri ca un agrius convolvuli
cai albi se urcã pe trupuri
pe paturi le pasc pãrul ochii apoi dispar în halate
albe toatã lumea mestecã var când spune l e u c e m i e
îşi acoperã gurile

în şoaptã

aproape cã se vede bunicul transparent incolor inodor
în hainele lui bune îi ţine mâinile
îi mângâie fruntea creştetul
şi mama se lasã tot mai mult în saltea
şi mama se vede tot mai puţin

rãsuflã într-ânsa viermii de mãtase

în goana maşinii o singurã imagine
cele 10 degete ale mamei
deshumate
şi urma femeii fãrã sprâncene
cu genunchii pregãtiţi pentru mersul îngerilor

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Momente de bucurie și spiritualitate creștin-ortodoxă alături de seniorii din Dorohoi! (Foto)

astăzi, 14:06
25

Acțiunea a avut loc ca urmare a declarării anului 2024, de către Sfântul Sinod, drept ”Anul omagial al îngrijirii bolnavilor și al doctorilor fără de arginți”, dar și &...

Drumarii sunt în doliu. S-a stins inginerul care a contribuit la dezvoltarea rețelei de drumuri naționale din județele Moldovei! (Foto)

astăzi, 13:29
702

Cu doar o zi înainte de a împlini 80 de ani, s-a stins din viață ing. Paul Crăciunescu, fost director adjunct în cadrul DRDP Iași.Angajat în cadrul DRDP Iași în ...

Ambarcațiuni gonflabile și peste 30 de km de plase monofilament ridicate de polițiști după perchezițiile de dimineață! (Foto, Video)

astăzi, 13:07
153

Peste 30 de kilometri de plase monofilament confiscate de la persoane bănuite de braconaj piscicol.În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea, împreu...