Lansare de carte și concurs de documentare la Dorohoi în zi aniversară – 616 ani

Pe 6 octombrie 2023, al 616-lea an de atestare documentară a Dorohoiului, sala Cinematografului Melodia a fost aproape neîncăpătoare pentru membrii comunității care au dat curs invitației la dublul eveniment cultural: lansarea monografiei „Bibliotecile Dorohoiului”, semnată Luminița Anisia (Proiectul „Cărți și dorohoieni”, ediția a II-a), și premierea echipelor înscrise la Concursul „Sunt ghidul orașului meu”, ediția I, 2023.
 
Deschiderea oficială,  făcută de fondatoarele Asociației „Împreună prin Cultură”, a fost urmată de cuvântul domnului primar ing. Dorin Alexandrescu. Lansarea de carte a reprezentat un moment special, moderat de către domnul Pogoreanu Doru, directorul Editurii Prospexi. Dumnealui a dat cuvântul, pe rând, invitaților: Condrei Elena – director-editor al Editurii Geea - , Iulian Moldovan – bibliotecar metodist -  prof. Antonescu Cătălina și prof. Cărăușu Mihaela, care au expus publicului, din perspectivă personală, conținutul monografiei „Bibliotecile Dorohoiului”, scrie DorohoiNews.ro.
 
Concursul „Sunt ghidul orașului meu” , ediția I, 2023 reprezintă inițiativa Asociației „Împreună prin Cultură” și a fost lansat cu trei săptămâni în urmă, sub cadrul legal al Școlii Gimnaziale „Al.I.Cuza”, Dorohoi. Evenimentul  a reușit să mobilizeze în competiție 95 de elevi din 5 instituții de învățământ, grupați în 18 echipe, și 20 de cadre didactice coordonatoare. Juriul, format din 7 membri, a finalizat clasamentul în urma evaluării clipurilor pe baza unor criterii ce au fost aduse la cunoștința participanților în momentul lansării proiectului.
 
Premiile au fost următoarele:
 
- Trofeul – echipa „Amicii” , Complexul de Apartamente „Amicii”, Dorohoi
 
- Premiul I – echipa „Smurfs” de la Școala Gimnazială Nr. 1 și echipa „DȘT 2010” de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”
 
- Premiul al II-lea – echipa „Cititorii fantastici” de la Școala Gimnazială „Al.I.Cuza” și echipa „Muzicienii” de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”
 
- Premiul al III-lea – echipele „Green Team” și „Mesagerii” de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”
 
- Mențiuni (în ordinea punctajului): „Puterea celor 6” de la Școala Gimnazială „Al.I.Cuza”; „Maeștrii Istoriei” de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”; „Exploratorii” de la Școala Gimnazială Nr.1; „Dreamers” de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” și „Călători în timp” de la Școala Gimnazială ,,Mihail Kogălniceanu”
 
- Diplomă de participare: „Exploratorii urbani” de la Școala Gimnazială Cornerstone; „We love Dorohoi”, „Team of Seven”, „Istoricii” și „Riders” de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”; „Călătorii curioși” de la Școala Gimnazială Nr. 1.
 
- Premiul de Popularitate – echipa „Cititorii fantastici” de la Școala Gimnazială „Al.I.Cuza” (s-au înregistrat, timp de 24 de ore, 1673 de voturi, dintre care 349 au fost acordate acestei echipe).
 
Toate echipele au fost răsplătite pentru efortul depus împreună, primind cupe, plachete și trofee, iar elevii au obținut diplome, semne de carte și brelocuri personalizate.
 
Pe scenă a fost prezentă și echipa „Urmașii lui Bașotă”, formată din elevii clasei a II-a de la Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă”, Pomârla, coordonată de către prof. înv. primar Moscalu Anca. În calitate de invitați, copiii au surprins publicul încântat cu clipul „Sunt ghidul comunei mele”. Pentru implicare, creativitate și ambiție, echipa a primit  Premiul pentru Originalitate.
 
Asociația „Împreună prin Cultură”, în calitate de organizatori ai evenimentului desfășurat vineri, 6 octombrie 2023, aduce sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit, financiar, la achiziționarea premiilor și a diplomelor acordate: Centrului de Turism și Informare Turistică Dorohoi și sponsorilor Tărnăuceanu Corneliu – Taxi Speed – și Bogdan Cărăușu – vicepreședinte al Platformei Civice LIDER.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Botoșaniul se află sub Cod Galben în această dimineață!

astăzi, 08:10

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru județul Botoșani, valabil până la ora 10:00. Din această cauză, pe drumurile din localitățile menționate se va reduce vizibilitate...

Calendar ortodox, 5 octombrie: Sf. Mc. Haritina; Sf. Cuv. Daniil şi Misail de la Mănăstirea Turnu

astăzi, 08:00

Sfânta Haritina a trăit pe vremea lui Diocleţian (284-305) şi a comitelui Dometie. Rămasă orfană de tânără, a fost luată ca slujnică în casă de un om bun şi milostiv pe c...

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...