La sfârșitul lunii februarie începe cea de-a doua ediție a evenimentului cultural-artistic „Un mărțișor pentru Ion Creangă”

Cu prilejul aniversării a 184 de ani de la nașterea „prozatorului nepereche” Ion Creangă, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, reprezentată prin directorul executiv Doina Manole Nacu și Complexul de Apartamente „Casa Mea” Dorohoi, reprezentat prin șeful complexului, Daniela-Maria Ionescu și instructorii de educație Irina Ciubotariu, Daniela Sandu, Marian Mihai și Primăria Municipiului Dorohoi prin Casa Municipală de Cultură reprezentată de directorul Emanuela Chitic Ciurciun, vă invită să participați în perioada 25 februarie-1 martie 2021 la evenimentul cultural- artistic ”Un mărțișor pentru Ion Creangă”, ediția a II-a.

Anul acesta, dată fiind situația la nivel național și restricțiile impuse în actualul context pandemic, cea de a doua ediție a evenimentului se va desfășura astfel:

- începând cu data de 15 februarie încep înscrierile pentru Concursul online PUNE DOROHOIUL CULTURAL ÎN VALOARE PRINTR-O CREATIVĂ POSTARE!, ce se va desfășura pe pagina de Facebook a Casei Municipale de Cultură Dorohoi.

„Vă așteptăm să postați în perioada 15-24 februarie 2021, o înregistrare video cu un mesaj/moment artistic dedicat marelui prozator Ion Creangă. Filmulețele vor fi trimise în perioada stabilită pe profilul Casei Municipale de Cultură https://www.facebook.com/profile.php?id=100030320906593&_rdc=2&_rdr, iar concursul se va desfășura în perioada 25 februarie – 1 martie, pe pagina de Facebook a Casei de Cultură”, au transmis reprezentanții Casei Municipale de Cultură Dorohoi.

Toate filmulețele primite vor fi distribuite în perioada stabilită de către organizatori. Câștigătorii vor fi desemnați în funcție de numărul de like-uri adunate. Cele mai bune momente vor fi premiate astfel:

- Categoria I: preșcolari (premiul I, premiul al II-lea, premiul al III-lea, și mențiune);

- Categoria a II-a: elevi ai ciclului primar (clasele 0-4); (premiul I, premiul al II-lea, premiul al III-lea, și mențiune);

- Categoria a III-a: elevi de gimnaziu (clasele 5-8); (premiul I, premiul al II-lea, premiul al III-lea, și mențiune);

- Categoria a IV: elevi de liceu (clasele 9-12); (premiul I, premiul al II-lea, premiul al III-lea, și mențiune); și grupuri de copii (minim 5 copii în grup).

Filmulețul trimis pe profil va fi însoțit de: nume și prenume, vârstă și școala unde studiază concurentul. Toți concurenții vor primi diplome de participare la concurs.

- Cea de a doua parte a evenimentului se va desfășura în data de 1 martie 2021 la bustul lui Ion Creangă din Dorohoi, în limita locurilor impuse de evoluția epidemiologică din municipiu. Aici va avea loc o manifestare cultural-artistică susținută de copiii Complexului de apartamente „Casa Mea”, urmată de o depunere de flori. Evenimentul va începe la ora 11:00.

 

 

Spune-ne opinia ta