JOI: "Enescu si contemporanii sai", pe scena Filarmonicii Botosani!

JOI: "Enescu si contemporanii sai", pe scena Filarmonicii Botosani!
Iubitorii muzicii de cameră, in special admiratorii compozitiilor enesciene, sunt aşteptaţi joi, 20 mai 2010, la ora 18.30, la un recital cameral susţinut de Ansamblul "Remember Enescu", sub titulatura "Enescu si contemporanii sai".

Vor evolua membrii Ansamblului: 
CRISTINA RADU, soprană
CORINA RĂDUCANU, pian
EUGEN DUMITRESCU, pian


În program:
Constantin Silvestri: Dansuri populare româneşti (bihorene) op. 4, culese de Bartók
CORINA RĂDUCANU şi EUGEN DUMITRESCU, pian

Tiberiu Brediceanu: Floricică de pe apă şi Doina Stăncuţei
CRISTINA RADU, soprană şi CORINA RĂDUCANU, pian

Tiberiu Brediceanu: Bagă, Doamne, luna-n nori şi Dragu mi-i mândro de tine
CRISTINA RADU, soprană şi EUGEN DUMITRESCU, pian

Béla Bartók: Dansurile româneşti sz.56 *
CORINA RĂDUCANU şi EUGEN DUMITRESCU, pian

George Enescu: Aux damoyselles paresseuses descrire a leurs amys şi Present de couleur blanche din Sept Chansons de Clément Marot op.15
CRISTINA RADU, soprană şi CORINA RĂDUCANU, pian

George Enescu: Languir me fais... şi Estrene de la Rose
din Sept Chansons de Clement Marot, op. 15
CRISTINA RADU, soprană şi EUGEN DUMITRESCU, pian

Franz Liszt: Rapsodia nr.2
CORINA RĂDUCANU şi EUGEN DUMITRESCU, pian

Dan Mizrahy: Nostalgii de toamnă şi Omule, îţi mulţumesc
CRISTINA RADU, soprană şi CORINA RĂDUCANU, pian

Dan Mizrahy: Acuma ştiu şi Romanţa toamnei
CRISTINA RADU, soprană şi EUGEN DUMITRESCU, pian

George Enescu: Rapsodia română op. 11, nr. 1*
CORINA RĂDUCANU şi EUGEN DUMITRESCU, pian

ANSAMBLUL CAMERAL REMEMBER ENESCU  reuneşte trei tineri muzicieni ce împărtăşesc pasiunea explorării unor teritorii artistice diverse, de la repertoriul baroc la cel contemporan, într-o formaţie camerală nouă în spaţiul artistic românesc.

Formula adoptată de acest ansamblu este una inedită, duo-ului pianistic format din Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu, alăturându-i-se soprana Cristina Radu (solistă a Operei din Braşov)  cei trei artişti realizând concerte vocal-instrumentale în care lucrările destinate pianului la 4 mâini alternează cu miniaturi vocale de mare expresivitate. Alături de numeroase premii obţinute individual de către artiştii reuniţi în Ansamblul cameral Remember Enescu, formaţia este laureată în cadrul ultimelor trei ediţii (2007-2009) la Festivalul Muzicii Maghiare organizat de Centrul Cultural al Republicii Ungare din Bucureşti, iar recent a obţinut distincţia Trio-ul anului 2009 la Gala Premiilor în Cultură, Arcuş 2010.

Diversitatea repertoriului, alternanţa timbrală, aprecierea criticii de specialitate şi cea a publicului au făcut ca Ansamblul Remember Enescu să fie invitat la numeroase festivaluri precum: Festivalul internaţional George Enescu (Bucureşti), Festivalul internaţional Constantin Silvestri (Filarmonica de Stat din Târgu Mureş), Festivalul Muzicii Maghiare (Centrul Cultural Ungar, Bucureşti), Festivalul Tinerii şi Muzica (Teatrul Act, Bucureşti), Festivalul Chei (ediţia I, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti).

În decursul timpului, Ansamblul Remember Enescu concertează în săli de prestigiu din toată ţara  Ateneul Român, Palatul Cotroceni, Palatul Şuţu, Muzeul George Enescu din Bucureşti şi din Sinaia, Filarmonica din Târgu Mureş, Filarmonica din Piteşti, Teatrul de Operă şi balet Oleg Danovsky din Constanţa, precum şi în numeroase alte centre culturale din Cluj-Napoca, Suceava, Braşov, Arcuş, Galaţi, Brăila. Pe plan internaţional, Ansamblul Remember Enescu a concertat în oraşe din Germania, Belgia şi Ucraina.

Cristina Radu, Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu sunt absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi actualmente doctoranzi ai aceleiaşi instituţii. Cristina Radu este solistă a Operei din Braşov; Corina Răducanu este profesor titular la catedra de pian a Liceului de muzică Dinu Lipatti din Bucureşti; Eugen Dumitrescu este membru fondator şi profesor la Atelierul de muzică şi creativitate Mozartinno din Bucureşti. (date preluate de pe site-ul botosani-info-simfonic)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Depistat la volan fără permis de conducere, cu ajutorul aplicației eDAC!

astăzi, 15:36
5

În data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 09.10, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului...

Botoșănenii sunt invitați sâmbătă să îi susțină pe micii jucători de rugby!

astăzi, 14:57
92

Relansat în urmă cu doar câteva luni la Botoșani, fiind promovat în rândul copiilor doritori de o frumoasă aventură sportivă, jocul de rugby devine o frumoasă lecție des...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur: Concluziile etapei de consultare publică!

astăzi, 14:26
114

Candidatul Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a lansat în urmă cu ceva timp o consultare public...