Încă un iubitor de Eminescu de la Botoșani s-a stins în aceste zile. Profesorul Sergiu Manolache a trecut la cele veșnice

Încă un iubitor de Eminescu de la Botoșani s-a stins în aceste zile. Profesorul Sergiu Manolache a trecut la cele veșnice

Profesorul Sergiu Manolache, om de o deosebită noblețe sufletească, cercetător eminescolog, autor al monografiei locurilor unde a văzut lumina zilei Poetul Mihai Eminescu și continuator al operei lui I. D. Marin., s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut de poetul Dorel Mihai Gaftoneanu, un apropiat al profesorului Sergiu Manolache.

Născut la 24 februarie 1950 în orașul Rădăuți, județul Suceava, absolvent al Liceului Pedagogic de 5 ani Suceava, promoția 1970 și al Universității ,,Petre Andrei” din Iași in 2003 (limba franceză), este autorul lucrărilor ,,Cucorăni- pagini de istorie”- 2004, ,,De la Cucorăni la Eminescu”- 2007, ,,Două veacuri de școală pe meleag eminescian”- 2010, ,,Sub zodia Luceafărului”- 2014, precum și a numeroase articole de specialitate cu caracter didactic, istoric și monografic.

“Toți cei care l-au cunoscut personal sunt rugați să păstreze în suflet amintirile frumoase care ne leagă de Domnia Sa pentru totdeauna. Odihnească-se în pace, regrete eterne!”, a spus poetul D. M. Gaftoneanu.

 

Spune-ne opinia ta