In atentia absolventilor de clasa a VIII-a: 30 de locuri cu specializarea ghid turism religios

In atentia absolventilor de clasa a VIII-a: 30 de locuri cu specializarea ghid turism religios
Liceul Teologic Ortodox "Cuvioasa Parascheva" Agapia, judeţul Neamţ, organizează concurs de admitere pentru absolvenţii de gimnaziu, în acest an fiind disponibile 30 de locuri la specializarea "ghid turism religios".

"Prin noua calificare ne-am propus să trezim interesul elevilor în alegerea acestei oferte, în vederea profesionalizării tinerilor absolvenţi care să fie capabili să susţină segmentul de turism religios românesc, deficitar din acest punct de vedere", a susţinut monahia prof. Eustochia Volmer, directorul Liceului Teologic Ortodox "Cuvioasa Parascheva".

Elevii vor studia Engleza şi Franceza intensiv, Geografia turismului religios ortodox, Itinerariile turistice religioase ortodoxe în ţară şi străinătate, Tehnologia activităţii în turism, Marketing şi practică în turism, Istoria culturii şi spiritualităţii artei monahale. 

În perioada 27-31 mai au loc înscrierile pentru probele de aptitudini, urmând ca, în intervalul 1-3 iunie, candidaţilor să le fie evaluate cunoştinţele religioase şi cele de dicţie, astfel:

Proba I - Oral
- verificarea dicţiei
- interviu (prezentarea generală şi argumentarea alegerii Liceului Teologic Ortodox "Cuvioasa Parascheva" Agapia)

Proba II - Scris
- Lucrare scrisă, cu durata de 2 ore, la Religie. Subiectele la proba scrisă se elaborează din programa şcolară de religie pentru clasele a VII-a şi a VIII-a.


La seminariile teologice ortodoxe, cursuri de zi, se pot înscrie absolvenţi de gimnaziu care au media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a minimum 7.00 şi media la purtare în clasele a V-a - a VIII-a minimum 9.00.

Înscrierile se fac la unităţile şcolare respective. Dosarul de înscriere va cuprinde:

- certificat de botez (ortodox) - copie legalizată
- fişa medicală (orginal)
- fişa de înscriere, în original, eliberată de unitatea de învăţământ gimnazial
- recomandarea Consiliului parohial
- binecuvântarea Chiriarhului locului
- certificat de naştere - copie legalizată

Vizita medicală este obligatorie şi eliminatorie.

Finalitatea studiilor

Elevele Liceului Teologic Ortodox "Cuvioasa Parascheva" vor obţine în urma absolvirii celor patru ani de studiu calificare în domeniul turismului religios. Pentru a-şi aprofunda studiile, ele se pot înscrie apoi la orice facultate din învăţământul superior.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
36

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
210

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...