În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” vor pune în scenă două spectacole îndrăgite de public

În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” vor pune în scenă două spectacole îndrăgite de public

În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani vor pune în scenă două spectacole îndrăgite de public.

Sâmbătă, 22 mai, ora 19.00 la Casa Tineretului, publicul este invitat la vizionarea spectacolului „Îmbătați de dragoste”,  după  Pierre de Marivaux.

Regia artistică îi este atribuită lui ALEXANDRU  VASILACHI, scenografia îi aparține lui MIHAI  PASTRAMAGIU, iar de muzică se ocupă ALEXANDRU  VASILACHE. Asistent regie - SORIN  CIOFU iar coregrafia - VICTORIA  BUCUN

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: CEZAR AMITROAEI – D-nul Orgon, bătrân gentilom, PETRUŢ BUTUMAN  - Mario, fiul său, SILVIA RĂILEANU  - Silvi, fiica sa, SORIN CIOFU  - Dorian,  pretendentul Silviei, LIDIA  UJA  -  Lizet, camerista Silviei, RĂZVAN  AMITROAEI -  Victoire, valetul lui Dorian.

„Eterna  dragoste...

Un joc al dragostei, doar aparent inofensiv, pune o problemă cât se poate de serioasă și veche de când e lumea: într -o căsnicie, e mai importantă zestrea sau omul?

Să fie adevărat că haina-l face pe om?

Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite?

Este loc, în sufletul atât de zbuciumat al omului, și pentru dragoste și pentru rațiune, sau dragostea -i oarbă și rațiunea rece precum gheața?  Încap - și dragostea și rațiunea - în același suflet?

Îmbătați - vă de dragoste! Dar nu uitați de și următoarea etapă, cea a prieteniei și a prețuirii sincere!” (T.A.)

Duminică, 23 mai 2021, ora  19.00, la Casa Tineretului publicul poate viziona spectacolul „Bani din cer” de Ray Cooney.

Regia artistică şi coloana sonoră îi sunt atribuite lui Alexandru Vasilache, iar de scenografie se ocupă Mihai Pastramagiu.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Jean Perkins - Daniela Bucătaru, Henry Perkins - Sorin Ciofu, Bill - Ioan Crețescu , Davenport - Gheorghe Frunză , Betty Johnson - Petronela Chiribuţă, Vic Johnson - Răzvan  Amitroaei, Slater - Vali Popa, Un trecător - Petruț Butuman.

„Orice situație de acest fel te învață ceva, te reface!"

Dialog cu regizorul Alexandru Vasilache

- După "O noapte nebună", iată un spectacol construit cam după acelaşi calapod...

- Ray Cooney, autorul textului este, în primul rând, actor. El ştie ce înseamnă pentru un actor o situaţie foarte incitantă, explozivă. El ştie ce înseamnă replica. A scris un şir de piese ştiind toate cele spuse şi "Bani din cer" nu face excepţie de la "regulă". Este o piesă scrisă pentru actori. Textul aduce la rampă, în primul rând, actorii. Situaţiile se schimbă din trei în trei minute, dacă nu şi mai repede. Şi actorul şi personajul sunt puşi în situaţii limită. Este vorba de limita comediei, să ne înţelegem, nu de limita umanului! Iar echipa de actori de la Botoşani a probat reacţii deosebite, evident, în situaţii cu totul şi cu totul deosebite!

- Ray Cooney dramaturgul are, deja, un "stil al casei" în ce priveşte construcţia textului...

- Dacă vom aşeza alături şi "O noapte nebună", vom vedea un mod de a construi intriga oarecum asemănător... sau este vorba de un număr de telefon identic sau de un apartament care se confundă cu altul...

- ... iar în acest rând se încurcă... banii!

- Personajului principal "îi cade din cer" un mare noroc - o sumă enormă de bani. Şi apoi apar întrebările: ce să faci cu o sumă de bani atât de mare? Cum să gestionezi corect aceşti bani? Care sunt... ispitele care se ivesc? Care sunt primii paşi de făcut în momentul în care ai atât de mulţi bani?

Orice situaţie de acest fel - când capeţi - surprinzător - o sumă mare de bani - te învaţă ceva, de reface! Chiar dacă, până la urmă, nu vei avea parte de acei bani!

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, teefonl 0231. 510. 970 sau   0735. 779. 821 .

Prețul unui bilet este de 30 lei, iar elevii , studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, prețul unui bilet fiind de 15 lei.

Program: 10.00 – 18.00, de marți până vineri, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 16.00 – 19.00.

Biletele pot fi procurate și online, accesând următorul link:  https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Disconfortul olfactiv a adus unui agent economic din Botoșani o amendă de 5000 lei

Sâmbătă, 31 Iulie 2021
1356

Urmarea unei sesizări privind disconfortul olfactiv generat de desfășurarea activității de gravură, o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Botoșani  a constatat că operatorul e...

De la 1 august concediul medical se acordă în două etape

Sâmbătă, 31 Iulie 2021
1044

O serie de noi reglementări referitoare la modul de acordare a concediilor medicale va intra în vigoare începând cu data de 1 august 2021, prin punerea în aplicare a Ordinului...

Noua casă parohială de la Călinești, sfințită sâmbătă de un sobor de preoți

Sâmbătă, 31 Iulie 2021
957

Momente pline de emoţie, dar şi de bucurie în Parohia "Sfântul Nicolae" Călinești (Bucecea) unde, sâmbătă după-amiază, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșănean...