În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” vor pune în scenă două piese de teatru

În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” vor pune în scenă două piese de teatru

În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu”  Botoșani, invită publicul la vizionarea a două spectacole minunate: „Ursul”, de A.P. Cehov și „Patima roșie” după Mihail Sorbul.

Așadar, sâmbătă, 20 februarie 2021, începând cu ora 18:00, sunteți invitați la Casa Tineretului, acolo unde va fi pus în scenă piesa de teatru „Ursul”, de A.P. Cehov, în regia artistică semnată de Mihai Donțu iar scenografia de Mihai Pastramagiu.

Din distribuția spectacolului, fac parte actorii: Crenola Muncaciu, Bogdan Muncaciu și Radu Dragoș.

Mereu atent la meandrele trăirilor sufleteşti, dramaturgul rus A. P. Cehov evidenţiază, în piesa sa "Ursul", cam cât pot dăinui în timp, pentru o femeie, jurămintele de fidelitate eternă.

La moartea soţului, o doamnă din lumea bună a vremurilor demult apuse, jură celui tocmai plecat "dincolo" credinţă fără de cusur până la capătul vieţii. Doar că pe când încă trăia, soţul - pentru a menţine aspectul de familie respectabilă - făcuse diverse împrumuturi. Imediat după deces, creditorii au şi venit la soţie să ceară banii împrumutaţi de defunct. O vreme "tare pe poziţie", soţia îndoliată nu cedează la avansurile unuia dintre creditori, pentru ca în cele din urmă să se aleagă praful din jurămintele făcute soţului înălţat la ceruri.

„Este vorba de o comedie spumoasă, gândită de regizorul Mihai Donţu în ritm alert, cu ironii îngroşate "la moment", cu un final în care viaţa - în fapt, dragostea - triumfă în ciuda unor norme socotite la un moment dat a fi de netrecut.

Actorii Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu şi Radu Dragoş au înţeles pe deplin intenţiile dramaturgului, drept care spectacolul - benefiicind şi de scenografia inspirată a lui Mihai Pastramagiu - se constituie ca o felie de viaţă adevărată, credibilă, impregnată de optimism. Ca întotdeauna când e vorba de Cehov şi trupe cu reale calităţi artistice - spectacolul merită să fie văzut!”, au transmis organizatorii spectacolului.

Duminică, 21 februarie 2021, începând cu ora 18.00, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” va invită la vizionarea spectacolului „Patima roșie”, de Mihail Sorbul.

În regia lui Cristian Gheorghe, spectacolul poate fi vizionat la Casa Tineretului.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Cristina Gheorghe, Bogdan Muncaciu, Florin  Aionițoaei, Bogdan  Horga, Lorena- Petronela  Chiribuță, Ionică  Ciofu.

„Nu vă opriți cu  înțelegerea la suprafața faptelor pe care le veți urmări în acest spectacol! Dincolo de iubiri fulgerătoare și trădări, dincolo chiar și de câteva focuri de revolver, rămâne să înțelegeți ca ceea ce merită cu adevărat prețuit este iubirea sinceră  și “curată”!” transmit  organizatorii spectacolului

Biletele se găsesc la Casa Tineretului, din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231.510.970 (program: 10.00 – 18.00, de miercuri până vineri, sâmbătă și duminică: 15.00 - 18.00)

sau online https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

Prețul unui bilet este de 30 lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, prețul unui bilet fiind de 15 lei.


 

 

Spune-ne opinia ta