Hramul Bisericii "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie": Sfântul Ierarh Nectarie, izvor nesecat de minuni

Biserica "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie", din curtea Spitalului de copii Botoşani, îşi serbează hramul vineri, 9 noiembrie 2018, cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nectarie.
 

Hramul Bisericii "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie": Sfântul Ierarh Nectarie, izvor nesecat de minuni

Programul liturgic dedicat acestei sărbători începe joi, 8 noiembrie 2018, când, în cadrul slujbei Utreniei, la ora 8.00, racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică în procesiune şi aşezată, spre închinare, până duminică seara, pe un podium special amenajat. 

Sfântul Ierarh Nectarie, cunoscut în lumea întreagă ca vindecător al bolilor sufletești și trupești, a fost canonizat de Biserica Ortodoxă din Grecia în anul 1961 şi este  unul dintre cei mai iubiţi şi căutaţi sfinţi de către credincioşii din toată lumea pentru că „cine a năzuit la ajutorul său şi cu credinţă i s-a rugat nu a rămas neajutat”. 

"Sfântul Nectarie ne-a învățat, prin viața sa, să nu încetăm nici o clipă să cerem, prin rugăciune, ajutorul Bunului Dumnezeu. Joi seara, de la ora 1700, va fi oficiată slujba vecerniei unită cu litia, iar vineri 9 noiembrie 2018, în ziua hramului, programul liturgic începe la ora 7 şi cuprinde: Miezonoptica, Ceasurile, Utrenia şi Sfânta Liturghie. Îi aşteptăm pe credincioşii botosăneni să fie alături de noi în aceste zile de sărbătoare, să ne rugăm împreună bunului Dumnezeu să ne dăruiască smerenia și dragostea Sfântului Nectarie", a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

Biserica cu hramul "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie" din municipiul Botoşani, a fost construită în perioada 2009 – 2010, şi a fost sfinţită în ziua de 14 noiembrie 2010 de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
298

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
440

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
572

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...