Gellu Dorian va participa la Maratonul de Poezie şi Jaz, organizat la Bucuresti in noaptea de 4 spre 5 iunie

Gellu Dorian va participa la Maratonul de Poezie şi Jaz, organizat la Bucuresti in noaptea de 4 spre 5 iunie

GELLU DORIAN

Gellu Dorian a fost distins cu Premiul National de proza "Ion Bledea" la Zilele "Poesis" din Satu Mare, scriitorul botosanean participand in urma cu cateva zile si la Pitesti, la manifestarea culturala organizata sub genericul "Generatia 80 la maturitate", urmand ca pe 4-5 iunie sa fie prezent la Bucuresti, unde va avea loc Maratonul de Poezie şi Jaz.     

La Zilele "Poesis", organizate la Satu Mare, romanul "O lume de lepadat", de Gellu Dorian, a obtinut Premiul National de proza "Ion Bledea". Premiul a fost decernat in cadrul manifestarilor prilejuite de cea de a XX-a editie a Zielor Culturale Poesis. Motivatia juriului a fost "Pentru ilustrarea unei lumi pe care nu o mai dorim, cat si pentru acuratetea stilistica si tehnica postmoderna de redare artistica a unei ralitati extrem de dure".

O prima editie a colocviului "Generatia 80 la maturitate", care are menirea sa faca bilantul unei generatii controversate, care a schimbat in bine fata literaturii romane contemporane, Generatia 80, a avut loc zilele trecute la Pitesti, Cimpulung Muscel si Curtea de Arges. De la Botosani a participat scriitorul Gellu Dorian, alaturi de alti patruzeci de scriitori optzecisti, care au colocviat pe tema generatiei, au sustinut recitaluri, au lansat carti si au dat autografe.
 
De asemenea, poetul Gellu Dorian este invitat si va participa la cea de a doua editie a Maratonului de Poezie şi Jaz, organizat la Bucuresti in noaptea de 4 spre 5 iunie, la Teatrul de Opereta "Ion Dacian". Maratonul va fi transmis in direct de catre postul de Radio Romania Cultural.

Gellu Dorian este autorul a sase romane, ale caror titluri le amintim aici: "Scriitorul", 1996, Helicon, Timisoara, "Cartea fabuloasa", 2003, Cartea Romaneasca, Bucuresti, "Sfirsitul sau momente din viata unui om falsificat", 2003, Eikon, Cluj-Napoca, "Insula Matriochka", 2005, Paralela 45, Pitesti,  "Impotriva noastră", 2005, Cartea Romaneasca, si "O lume de lapadat", 2009, Limes, Cluj-Napoca, roman care poate fi gasit la Libraria "Luceafarul", langa Galeriile de arta "Stefan Luchian". Un alt roman, "Casa Gorgias", este in curs de apartie la Editura Cartea Romaneasca, roman ca ilustreaza un timp trecut al orasului Botosani, timp in care realitatea actuala este intretesuta cu acuratete si acribie de autor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
705

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
331

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
97

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...