„Francesca”, faţă cu justiţia italiană

„Francesca”, faţă cu justiţia italiană

 Monica Barladeanu si Bobby Paunescu la Botosani  

După cum anunţa la Botoşani Bobby Paunescu, filmul "Francesca" a avut primul termen in procesul intentat de nepoata dictatorului Mussolini.

Controversata replică "Nu ai auzit-o pe acea târfă de Mussolini, care-i vrea morţi pe toţi românii?", din filmul "Francesca", al regizorului român Bobby Păunescu, a fost "analizată" ieri pentru prima oară de un tribunal italian.

Prima înfăţişare în instanţă în cazul acuzaţiilor pe care deputata italiană Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini, i le aduce regizorului român Bobby Păunescu s-a consumat ieri, la Roma.

Flavio Tosi, primarul oraşului Verona, care iniţial s-a declarat deranjat de replica în cauză, a renunţat între timp la acuzaţii, sentinţa judecătorului urmând să fie dată doar în cazul "Mussolini". "Verdictul urmează să fie dat până pe 20 noiembrie, când a fost programată lansarea filmului în cinematografele din Italia", spune regizorul Bobby Păunescu.

"De când am început acest demers, nu am primit nici tricouri promoţionale şi nici declaraţii de susţinere din partea altor parlamentari", s-a plâns Alessandra Mussolini. Avocatul ei a făcut recurs de urgenţă, pentru ca filmul să nu iasă în cinematografele italiene în versiunea necenzurată. "Dacă judecătorul ne-ar obliga să tăiem sau să schimbăm replica, ar fi clar un caz de cenzură. Filmul acesta nu vrea să atace pe nimeni", a declarat Bobby Păunescu pentru EVZ.
 

Filmul "Francesca" a avut premiera la Botosani la sfârşitul săptămânii trecute, in prezenta Monicăi Bârlădeanu şi a lui Bobby Păunescu.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
122

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
150

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
229

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...