„Fetița soldat” vine pe scena Teatrului „Vasilache” în acest final de săptămână

Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” deschide stagiunea permanentă de spectacole aniversare cu ocazia împlinirii a „70 de ani de tinerețe”. Astfel, teatrele prietene și partenere din țară și din străinătate vor poposi pe meleaguri botoșănene.

Cu această ocazie Teatrul pentru Copii și Tineret  „Vasilache” în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi prezintă în premieră în cadrul Studioului de teatru pentru tineret spectacolul „Fetiţa soldat”, de Mihaela Michailov.

 Sub egida „Teatrul Vasilache – Teatrul tinerilor regizori”, spectacolul „Fetiţa soldat” va fi prezentat  vineri, 10 februarie 2023, cu începere de la ora 18:00.

Regia artistică, decor şi costume sunt semnate de Miruna Hriscu, compoziţia muzicală îi aparţine lui Tibor Cári, video desing-ul lui Călin Pîrîială, iar protagoniştii spectacolului sunt Ioana Aciobăniței (Fetiţa soldat) şi Vasilica Bălăiță (Soldata).

Spectacolul ,,Fetița soldat'' pune sub lupă vălul fragil care desparte tărâmurile pe care ființa umană le străbate de/a lungul vieții: copilăria (perioada în care orice emoție și traumă devine o cărămidă în dezvoltarea omului matur de mai încolo), maturitatea (fetița de pe vremuri ajunge să-și îndeplinească visul) și bătrânețea (momentul concluziilor și, mai ales, al dăruirii către ceilalți, căci Bunica ajunsă la capătul liniei devine modelul și îngerul păzitor al fetiței aflate la început de drum) .

Astfel putem vorbi despre un ciclu al vieții, despre cum moștenirea cea mai valoroasă poate fi doar spirituală, bătrânii având ,,super-puterea'' de a planta propriile semințe în ceilalți.

,,Fetița soldat'' stârnește atât lacrimi de tristețe, cât și de bucurie, iar fiecare persoană care și-a pus vreodată întrebarea ,,Ce & Cine stă, de fapt, în spatele acțiunilor mele? '' este nevoită să-l vadă.

Spectacolul se adresează tinerilor cu vârsta peste 15 ani. Prețul unui bilet este de 15 lei pentru elevi și studenți, iar pentru adulți este în valoare de 20 de lei.

Biletele sunt puse în vânzare de marți până vineri, la agenția teatrului, între orele 10:30 și 12:30, dar și în ziua şi la locul desfăşurării spectacolului. Intrarea la spectacol se face cu jumătate de oră înaintea începerii acestuia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ședință cu directorii și directorii adjuncți de școli. Șeful IȘJ: „Și vă rog încă o dată să...” (foto, video)

Thursday, 3 October 2024

Joi spre orele amiezii, în Aula Magna a Colegiului Național „A.T. Laurian”, a avut loc o ședință cu directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățămâ...

Brățări inteligente pentru monitorizarea agresorilor în cazurile de violență domestică, trimise la Botoșani! (foto, video)

Thursday, 3 October 2024

Începând cu data de 1 octombrie a devenit operațional, și la nivelul județului Botoșani, Sistemul informatic de monitorizare electronică a persoanelor care fac obiectul aplicării mă...

Noi dispozitive pentru polițiștii rutieri din județul Botoșani, despre ce este vorba! (video)

Thursday, 3 October 2024

Anunțul a fost făcut de către Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, în cadrul unei conferințe de presă. La ...