Festivalul "Martisor dorohoian", a doua seara de concurs - GALERIE FOTO & VIDEO

Festivalul "Martisor dorohoian", a doua seara de concurs - GALERIE FOTO & VIDEO

 Nicola  Ionut Tabultoc

A doua seara de concurs a Festivalului "Martisor dorohoian" s-a finalizat cu recitalul Nicolei, care a reusit sa bucure publicul nu numai prin melodiile cunoscute, ci si prin modul in care artista a comunicat cu sala.

Duminica, de la ora 17.00, este programata Gala Laureatilor. In programul serii figureaza si o prezentare de moda a Salonului Lias din Dorohoi, Grupul Voces de la Clubul Copiilor Dorohoi, instructor Paul-Ciprian Mihai, un moment umoristic cu grupul Lunaticii, precum si recitalul lui Adrian Enache.

Evenimentul este transmis in direct pe internet, de
www.live.botosani.ro, unde va fi disponibila si inregistrarea. 



Concurentii celei de a doua seri au impresionat prin calitati vocale, chiar daca nu intotdeauna melodiile s-au dovedit a fi cele mai bune alegeri pentru un concurs.

Dintre botosaneni, s-au remarcat Raluca Ursu, Anastasia Popistaşu, Maria Nicolau, dar si dorohoianul Razvan Sabin Ailoae.

La preselecţia celei de a 28-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară "Mărţişor Dorohoian" s-au înscris 42 de concurenți. După această preselecția care a avut loc joi, 3 martie, la Botoșani au fost admişi în finala concursului 34 de concurenţi.

"Nu știu ce a stat la baza deciziei că în acest an tinerii de la Clubul Copiilor să nu se prezinte la preselecție, mi-aș fi dorit din suflet ca din Dorohoi să fi participat mai mulți copii, pentru că avem valori deosebite și mi se pare cam forțată această decizie a Clubului Copiilor de a nu participa la acest concurs. Eu personal voi discuta cu membrii juriului și cu copiii care nu s-au prezentat sau care ar fi meritat să participe la concurs, pentru a afla motivele exacte care au stat la baza deciziei de a nu participa. În funcție de concluziile la care voi ajunge, pentru anul viitor voi lua deciziile în așa fel încât Festivalul Mărţişor Dorohoian, să capete calitate și consistență, nu să fie o dispută pe alte teme, alte criterii sau alte interpretări. Acest festival îl organizez în primul rând pentru dorohoieni și pentru talentele din Dorohoi, pentru a le oferi o posibilitate de lansare și promovare", a declarat primarul Dorin Alexandrescu, pentru dorohoinews.ro.



Juriul concursului: Ionel Tudor (compozitor si dirijor), Titus Andrei (coordonator in cadrul redactiei de muzica usoara a Radio Romania), Andreea Andrei (textier), Olec Volontir (directorul direcției muzică, de la Centrul național de creație populară din Chișinău Republica Moldova), Ion Ilie (directorul Centrului Judetean de Cultura), Marcel Dupu (directorul Palatului Copiilor si Elevilor Botosani), Irina Miron (directorul Clubului Copiilor si Elevilor Dorohoi).


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
22

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
46

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...

Tineri din Dorohoi reținuți de polițiști, au lăsat un bărbat fără telefon în preajma sărbătorilor!

astăzi, 15:39
30

Luni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a doi tineri, din municipiul Dorohoi, bănuiți de comiterea infracțiunii de t...