Festivalul “Muzica pentru toţi” începe săptămâna viitoare la Botoşani. Compozitorul Andrei Tudor, în juriu!

Festivalul “Muzica pentru toţi” începe săptămâna viitoare la Botoşani. Compozitorul Andrei Tudor, în juriu!
Festivalul Internațional de Muzică pentru copii “Muzica pentru toti organizat de Asociația Culturală Cheia Sol începe săptămâna viitoare la Botoșani.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Muzica pentru toţi, în parteneriat cu Republica Moldova şi Ucraina şi finanţat de Uniunea Europeană. Festivalul îşi propune să aducă la rampă voci tinere din România, Ucraina şi Republica Moldova, copii şi tineri înscrişi la preselecţia care a avut loc luna trecută. În urma aceste preselecţii, au fost admişi în concurs 45 de concurenţi, aceştia urmând a fi evaluaţi de un juriu format din specialişti muzicali condus de tânărul compozitor Andrei Tudor.

Andrei Tudor este profesor la Conservatorul “George Enescu din Bucureşti şi un cunoscut compozitor român. A compus melodii pentru majoritatea interpreţilor români, iar printre succesele sale se numărul Cât de frumoasă eşti interpretată de Mihai Trăistariu, Pe o margine de lume interpretată de Vlad Miriţă şi Nico, piesa reprezentând România la concursul Eurovision în anul 2008, De dragul tău interpretată de Marcel Pavel, “Spune-mi da, spune-mi nu interpretată de Nico, etc.

Festivalul va avea loc în perioada 21-23 martie la Teatrul Mihai Eminescu fiind organizate două seri de concurs şi Gala laureaţilor. Spectacolele vor incepe de la ora 18:00, intrarea fiind libera.

În afară de concursul propriu-zis, festivalul va beneficia şi de o serie de activităţi conexe la care sunt aşteptaţi să participe botoşănenii. Astfel, în zilele de 19 şi 20 martie, la Uvertura Mall, şi respectiv în zilele de festival, la teatrul Mihai Eminescu, va avea loc Târgul handmade.

Miercuri, 19 martie, botoşănenii vor asista la o paradă a costumelor populare provenite din cele trei ţări participante la proiect, iar joi, 20 martie o expoziţie de preparate culinare tradiţionale.

Duminică, botoşănenii sunt aşteptaţi la un forum intitulat Dialogul cultural între România , Ucraina și Republica Moldova, la care desigur vor lua parte și partenerii proiectului, reprezentanții din Ucraina și Moldova.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
761

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
358

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
100

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...