Festival suspendat din cauza unui focar Covid - 19

Festival suspendat din cauza unui focar Covid - 19

Festivalul Intenațional de Literatură și Traduceri de la Iași a fost suspendat numai după o zi, din cauza unui focar Covid – 19.

Deși a început în forță, Festivalul a fost oprit după numai o zi de desfășurare deoarece cinci angajați ai Muzeului Național al Literaturii Române Iași au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Niciunul dintre respectivii angajați nu au participat însă la seara inaugurală  dedicată poetului Emil Brumaru.

 "Subliniem că nici unul dintre respectivii angajaţi nu a participat la evenimentele din prima seară, iar desfăşurarea acestora a avut loc cu respectarea tuturor normelor sanitare. Însă, dat fiind faptul că în interiorul instituţiei s-a declanşat o anchetă internă, care urmează a stabili lista de contacţi ai angajaţilor confirmaţi pozitiv, fiecare dintre ei urmând a face testul COVID-19, considerăm că este foarte important să nu creăm nici o posibilitate de îmbolnăvire pentru invitaţii FILIT, pentru echipă şi voluntari şi, evident, pentru participanţii din public. Prin urmare, cu regret, ne vedem nevoiţi să suspendăm restul evenimentelor care ar fi trebuit să se desfăşoare în ediţia curentă. Ne prezentăm scuze invitaţilor şi publicului FILIT, fiind recunoscători tuturor pentru prietenia cu care au primit şi această ediţie, concepută şi organizată în condiţii atât de neprielnice", au transmis organizatorii pe site-ul evenimentului.

 

 

Spune-ne opinia ta