Expoziția colectivă „Arta la...feminin”, ediția a II-a, deschisă publicului începând din acest weekend

Expoziția colectivă „Arta la...feminin”, ediția a II-a, deschisă publicului începând din acest weekend

Muzeul Judeţean Botoşani prezintă, în perioada 27 februarie - 24 martie 2021, expoziția colectivă ,,Arta la ... femininˮ - ediția a II-a, deschisă la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani.

Evenimentul expozițional, realizat în parteneriat cu Societatea culturală ,,EXPO - ARTˮ Botoșani, reunește pe simeze peste 90 de artiste, din diverse generații,  din țară  (Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timișoara, etc.), dar și din Germania, Israel și Republica Moldova și este dedicat artistei ANA CIUCURENCU (1903 – 1972).

Iubitorii de artă vor putea viziona peste 160 de lucrări de artă (pictură, grafică, tehnică mixtă, fotografie, artă textilă, etc.),  expoziția fiind un omagiu adus creatoarelor de artă și o invitație la întâlnirea cu arta românească contemporană în viziunea artistelor din România.

ANA ASVADUROVA CIUCURENCU s-a născut în 1903 la Tighina (Basarabia) și a studiat la Şcoala de Arte Frumoase din Chişinău. Din 1932 a participat constant la Saloanele Oficiale, iar în 1966 și 1971 a deschis două ample expoziţii personale, la Bucureşti.

Opera sa degajă o sensibilitate a interpretării, accentuată prin desenul abia schițat și cromatica caldă. Compoziția pare spontană și fragilă.

În martie 1974 i s-a organizat  o expoziție retrospective, la Sala Dalles din București.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 27 februarie 2021, ora 11. În cadrul evenimentului Andrei Pițu va susține un miniconcert de chitară clasică.

Curatori eveniment:  Ana Coșereanu & Liviu Șoptelea 

Program de vizitare:  zilnic 9 – 17.

Intrarea este gratuită, cu respectarea normelor de protecție antiCovid 19. Purtarea măștii este obligatorie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar creștin ortodox: 18 aprilie – Ucenicul Decapoitului

astăzi, 07:19
23

Sfântul Cuvios Ioan şi-a dorit din tinerețe să urmeze calea pustiei. Într-o zi, el și-a părăsit părinții și a plecat la Sfântul Grigorie Decapolitul, care l-a și călugări...

Vremea 18 aprilie – temperaturi scăzute și ploi

astăzi, 07:16
34

Vremea 18 aprilie – temperaturi scăzute și ploiAstăzi, vremea va fi în general închisă și în cea mai mare parte a țării cu mult mai rece decât în mod nor...

Ceramică bizantină într-un atelier din Botoşani

Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
232

Una dintre cele mai atractive tehnici din domeniul olăritului din România, ceramica de tip Kuty, supravieţuieşte datorită pasiunii unei familii din Botoşani.Atelierul de ceramică al fa...