După doi ani jumătate de spectacole de succes, un regizor pleacă de la Botoșani. „Teatrul e viață interioară, iar la Botoșani e multă trăire artistică”

Unul dintre regizorii de suflet ai Botoșaniului și-a anunțat despărțirea de teatrul de pe meleagurile lui Mihai Eminescu.

După doi ani jumătate de spectacole de succes, un regizor pleacă de la Botoșani. „Teatrul e viață interioară, iar la Botoșani e multă trăire artistică”

   Fotografie reprezentativă din cadrul unui spectacol

Este vorba despre Andrei Măjeri, care a fost prezent la Botoșani doi ani jumătate, timp în care a realizat spectacole de succes, care au dus numele Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani în cele mai mari săli de spectacole.

„Eroine”,  „La Academie”, „Zeițe de Categoria B”, „Piese de rezistență”. Acestea sunt spectacolele în care regizorul Andrei Măjeri și-a pus sufletul și a muncit pe brânci alături de echipa TME.

Vineri dimineață regizorul anunța, printr-o postare pe facebook, că și-a depus demisia din motive personale.

Redăm mai jos mesajul transmis de Andrei Măjeri:

„Pentru toate există o vreme și orice lucru de sub ceruri își are timpul său…

În ultimii doi ani și jumătate, am regizat patru spectacole la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani: EROINE, LA ACADEMIE, ZEIȚE DE CATEGORIA B (co-producție) și PIESE DE REZISTENȚĂ. Dacă aș face un bilanț, cred că munca reală, curajul și dragul de lucru ies la suprafață. Dar mai ales, rămâne faptul că am avut norocul să găsesc acolo un real mediu de lucru sănătos, în care toți pun umărul la reușitele scenice.

Consider că alături de foarte talentații mei colegi, dar și prin susținerea domnilor manager (Alexandru Vasilache) și director artistic (Baleanu Lucian), am putut găsi la Botoșani o platformă de experiment, cu rezultate bine primite de breaslă și de public. Nimic n-ar fi putut fi realizat fără aportul extraordinar al tehnicului acestei instituții (oameni calzi, profesioniști, calmi și eficienți).

Eroine a participat la multiple festivaluri (Constanța, Suceava, Oradea, Baia Mare, București, Tîrgu Jiu, Buzău), La Academie a adus prima prezență în FNT a instituției TME (plus alte patru festivaluri), Zeițe de categoria B se joacă în teatrele partenere și la sediu, urmând să aibă un amplu turneu în toamnă (prezent și-n Festivalul Național de Teatru). Piese de rezistență reprezintă cel mai recent produs regizat de mine, care sper să aibă măcar tot atât succes ca cele anterioare.

Dincolo de asta, am putut să îi observ pe colegii mei în alte proiecte provocatoare, prin care teatrul își depășește reușitele anterioare și prin care își consolidează prezența în breasla teatrală din România. Îi felicit și îi asigur de toată admirația mea.

Teatrul e viață interioară, iar la Botoșani e multă trăire artistică, mult zbucium și ample căutări.

Din considerente personale, care țin de drumul meu artistic și de unele turnuri pe care le intuiesc în propria carieră, am ales să închei acest capitol, prin demisie înaintată astăzi. Capitolul TME este, cu siguranță, cel mai important și valoros din cariera mea de până acum. Sunt profund recunoscător.

Le doresc mult succes celor care mi-au fost colegi în acești ani în noul sediu și vânt în pupă cu proiectele viitoare. Abia aștept să vin să vă văd în superba casă, în care sunt sigur că veți străluci.

Și eu sunt botoșănean.

Mulțumesc! Andrei Măjeri”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care a vrut să omoare un judecător și-a aflat pedeapsa!

astăzi, 11:21

S-a dat soluția finală în cazul tânărului de 24 de ani care, la finalul lunii noiembrie a anului 2022, a fost autorul unor acțiuni de o violență extremă în restaurantul și pa...

Nova Apaserv: Program Casierii de ,,Ziua Unirii”!

astăzi, 11:19

Vineri, 24 ianuarie 2025, casieriile Nova Apaserv vor avea următorul program: Casieria: Bulevard Botoșani 08:00 – 12:00 Casieria: Primăverii Botoșani 08:00 – 12:00 Casieria: 1...

Zahărul românesc în picaj! Agrana nu mai preia sfecla, fermierii botoșăneni sunt aproape de faliment!

astăzi, 10:39

Zahărul românesc trece printr-o nouă criză cu gust amar, în primul rând pentru fermieri. În ultimii ani, producția de zahăr din România a constituit un subiect gener...