Duminica, Podul Radauti Prut - Lipcani va primi numele poetului Grigore Vieru!

Duminica, Podul Radauti Prut - Lipcani va primi numele poetului Grigore Vieru!

GRIGORE VIERU

"Daca visul unora a fost sa ajunga in Cosmos, eu viata intreaga am visat sa trec Prutul", spunea poetul Grigore Vieru. La un an si jumatate de la savarsirea sa din viata pamanteasca, podul care leaga Romania de Republica Moldova, de la Radauti-Prut - Lipcani, va primi numele sau!

Un gest simbolic, insa de o insemnatate spirituala coplesitoare, un simbol care va reuni de-a pururi cele doua tari surori, atat de dragi Poetului.

Duminica, 27 iunie 2010, ora 12.00, Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, in colaborare cu Consiliul Judetean Botosani, va organiza o manifestare dedicata poetului basarabean Grigore Vieru, care va culmina cu conferirea numelui Poetului podului care leaga cele doua maluri ale Prutului, Radauti-Prut - Lipcani, dar si o vizita in localitatea in care s-a nascut Grigore Vieru - Pererita.

"La manifestare vor participa reprezentanti ai Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, reprezentanti ai Uniunii Scriitorilor, oameni de cultura, senatori, deputati, autoritati locale si judetene", a precizat prof.dr. Viorel Enea, presedintele Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni. 

Podul de la Radauti Prut - Lipcani a jucat un important rol in istoria Romaniei. Construit in 1937 si aruncat in aer in 1944, de trupele germane, a fost redeschis in anul 2010. La inaugurarea Punctului de trecere a frontierei Radauti Prut - Lipcani au participat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, alaturi de premierul Republicii Moldova, Vlad Filat.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
442

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
453

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
266

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...