DREPT LA REPLICA: Teatrul "Vasilache" nu are cunoștință despre conținutul spectacolului vizat

DREPT LA REPLICA: Teatrul "Vasilache" nu are cunoștință despre conținutul spectacolului vizat
Urmare a solicitării inserate în articolul publicat în cotidianul stiri.botosani.ro "Hai să ne despărțim" de prejudecăți sau drumul de la artă la micii spectatori "handicapați"!, publicat în data de 11.03.2013,  Teatrul "Vasilache" Botoșani comunică următoarele:

În articolul  indicat mai sus se face referire strict Teatrului "M. Eminescu" Botoșani și la un spectacol al acestui teatru.

Teatrul "Vasilache" nu are cunoștință despre conținutul spectacolului vizat și oricum nu poate  influența politica repertorială a Teatrului "M. Eminescu" Botoșani. Opțiunile repertoriale ale Teatrului "M. Eminescu" precum și conținutul acestora, sunt apanajul exclusiv al conducerii acestei instituții.

Faptul că de pe scena Teatrului "M. Eminescu" Botoșani se promovează idei, se discreditează sau se minimalizează activitatea sau personalul prezent sau fost al Teatrului "Vasilache" este doar opțiunea instituției la care faceți referire și de care Teatrul "Vasilache" se distanțează ferm.

Când copiii se manifestă și participă cu tot suflețelul lor curat la acțiunea de pe scenă, când protestează vehement împotriva răului și avertizează personajele pozitive de eventualele capcane  pe care trebuie să le evite și care sunt soluțiile de evitare a acestora, este o bucurie pentru întreaga echipă de la Teatrul "Vasilache" Botoșani.
 
Pentru noi, cei de la "Vasilache", acest tip de manifestare reprezintă indicatorul că ne-am făcut făcut treaba temeinic, cu profesionalism și cu dăruire. Alăturarea aplauzelor furtunoase, oferite cu dărnicie din palmele micuțe și înroșite  oferă minunaților actori  și tehnicieni de la "Vasilache" mulțumirea dar și confirmarea lucrului bine făcut.   De altfel, faptul că duminică de duminică, sala teatrului nostru este plină la ambele spectacole spune ce nu putem noi spune în cuvinte.

În ceea ce privește opțiunile noastre repertoriale, acestea sunt cele cunoscute. În luna februarie 2013, C. L. Botoșani a aprobat noul Regulament de Organizare și Funcționare a Teatrului "Vasilache" care cuprinde și "Manifest pentru deceniul doi din primul secol al celui de-al treilea mileniu" care stabilește direcțiile estetice și pedagogice ale producțiilor teatrului nostru și va fi publicat pe site-ul teatrului în cel mai scurt timp.

În ceea ce privește persoanele cu  dizabilități, Teatrul "Vasilache" are rezervate, prin decizie a managerului, gratuit la fiecare spectacol un număr de locuri. De altfel, beneficiarii acestor locuri gratuite cunosc și uzează de această facilitate.
 
În sensul respectului pentru copiii din comunitatea noastră, Teatrul "Vasilache" derulează proiectul "Vasilache în mintea copiilor", proiect la care lucrează gratuit  psiholog George Maidaniuc, actorii Marius Rusu și Dana Popa, sociolog Cristian Negri, proiect  pentru care ziarul "Evenimentul de Iași" a declarat managerul instituției "Omul zilei de marți" 05.03.2013.
 
Tot la teatrul nostru, Andrei, un copil cu sindrom down, cu ajutorul,  înțelegerea nevoilor lui și sprijinul necondiționat al minunaților actori ai   Teatrului "Vasilache" dar și a  păpușilor noastre, a reușit în ultimele luni să progreseze atât de mult încât părinții încântați, ne-au mulțumit cu lacrimi în ochi.
 
În finalul acestui drept la replică  întreg personalul Teatrului "Vasilache" Botoșani vă asigurăm de întregul nostru respect și dragoste.

Manager Florin Aionitoaei


CITESTE SI Hai sa ne despartim de prejudecati sau drumul de la arta la micii spectatori "handicapati"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
185

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
373

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
104

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...