Două spectacole de excepție prezentate, în acest weekend, de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

Două spectacole de excepție prezentate, în acest weekend, de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani invită publicul la vizionarea a două spectacole îndrăgite.

Este vorba despre „Watch Dogs” („Câini de pază”) și „Zăpezile de altădată”

Așadar, sâmbătă, 26 iunie, ora 18.00,  la Casa Tineretului Botoșani din Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 48, publicul este invitat la spectacolul „Watch Dogs”, un text scris de Lucian Băleanu. Regia artistică este asigurată de Alexandru Vasilache iar de scenografie se ocupă Mihai Pastramagiu

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Nea Gicu – Gheorghe Frunză, Paul – Răzvan Amitroaei, Nelu – Sorin Ciofu, Diana – Gina Pătrașcu Zamfirache.

Despre  „WATCH DOGS” – „CÂINI DE PAZĂ”

„Incinta unui aeroport. Un culoar lăuntric, interzis călătorilor. Nimic ieșit din comun. Un  cotidian aproape dureros de banal și plictisitor. Și totuși... În acest spațiu al întâlnirilor și al despărțirilor se intersectează destine. Sunt niște întâlniri aparent ocazionale, nevinovate.

Așa cum ni se întâmplă cu miile pe parcursul unei vieți și cărora nu le acordăm nici cea mai minimă atenție. Aceste atingeri ale sorții, însă, nu sunt deloc accidentale. Ele ne marchează existența. A noastră , a celor din preajma noastră, a tuturor celor cu care intrăm ulterior în contact.

O întâlnire, o întâmplare, o vorbă spusă de cineva sau o privire aruncată anume spre noi, ne pot determina și  modela viața, ne pot direcționa parcursul drumului, numit destin. Nimic întâmplător, cum spun bătrânii înțelepți, dar, în același timp, și o uriașă doză de responsabilitate. (Prof. Dr. Lucian Băleanu)

În ziua de duminică, 27 iunie, ora 18.00, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” vor pune în scenă, la Casa de Cultură a Tineretului, spectacolul „Zăpezile de altădată”, după Dumitru Solomon.

Regia este asigurată de Lorena-Petronela Chiribuţă iar scenografia de Mihai Pastramagiu,

Asistent regie, Bogdan Muncaciu iar concept video, Ovidiu Elvald.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: EL (VLAD): BOGDAN MUNCACIU, EA (NATALI): LORENA PETRONELA CHIRIBUŢĂ, STATUIA/MAMA: CRENOLA MUNCACIU, EL/EA: VIDEO-PROIECŢIE:  BOGDAN MUNCACIU; DANIELA RUDEI.

„Spectacolul „Zăpezile de altădată” este o ilustare a realităţii cotidiene - a singurătăţii în doi, dar şi a dorinţei de regăsire şi întregire prin el sau ea într-o poveste nemuritoare de iubire.

Ne vorbeşte despre fiecare dintre noi aşezaţi de Soartă, Destin, Dumnezeu în faţa iubirii şi a neiubirii. Ne vorbeşte despre singurătate, doi şi mai ales despre amintirea a ceea ce cândva a însemnat apropiere, tandreţe şi promisiunea unei iubiri eterne.

Dialogul celor doi peste 11 ani de rutină, rugină şi oboseală fizică dar şi sufletească este presărat cu un comic de situaţie inevitabil într-un cuplu în care efervescenţa vieţii şi a iubirii s-a stins ca un vulcan, s-a destrămat ca o pânză de paianjen.

Rămâne însă posibilitatea regăsirii şi a recompunerii acelor bucăţi de suflet şi de sentimente care să depăşească limita umană şi să contrazică vocea Destinului. Dacă cele două personaje Vlad şi Natali pot depăşi condiţionarea vieţii printr-o simplă îmbrăţişare şi un Te Iubesc... rămâne de văzut. ” (Lorena-Petronela Chiribuţă)

Prețul unui bilet este de 30 lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, prețul unui bilet fiind de 15 lei.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231. 510. 970 sau  0735. 779. 821.

Program: 10.00 – 18.00, de miercuri până vineri, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 16.00 – 18.00.

Biletele pot fi achiziționate și online accesând următorul https://eventbook.ro/theater/bilete-zapezile-de-altadata .

 

 

Spune-ne opinia ta