Doua concerte de exceptie pe scena Filarmonicii Botosani! VIDEO

Doua concerte de exceptie pe scena Filarmonicii Botosani! VIDEO

 LIVIU BUIUC  

Filarmonica Botosani a pregatit pentru vineri, 20 aprilie 2012, de la ora 18.30, un Concert Pascal de exceptie, invitati fiind dirijorul Liviu Buiuc si soprana Cristina Simionescu-Sandu, cu lucrari din Carl Maria von Weber, Gioachino Rossini, Frédéric Chopin, Gaetano Donizetti, Alexandr Borodin, Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Giacomo Puccini, Piotr Ilici Ceaikovski, Charles Gounod, Constantin Dimitrescu, Johannes Brahms, Johann Strauss.

LIVIU BUIUC s-a născut în Botoşani la data de 28 mai 1948. A absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A studiat dirijatul cu Mircea Cristiescu  profesor de dirijat al bursierilor Fullbright  şi a asistat la cursurile dirijorului Franco Ferara, la Lanciano (Italia). Până în anul 1990 a fost violonist în orchestra Filarmonicii Botoşani; între anii 1990-1997 a fost director şi dirijor al aceleiaşi instituţii. A mai ocupat funcţiile de dirijor şi director artistic al Orchestrei Naţionale de Cameră din Chişinău, Republica Moldova (1990-1994); dirijor al Teatrului de Operă şi Balet Constanţa (1997-2004); conferenţiar la Universitatea Ovidiu din Constanţa (2002-2004); dirijor şi director al Filarmonicii din Sibiu (2000-2002); dirijor al Filarmonicii Moldova din Iaşi (2004-2009); dirijor al Teatrului Liric Nae Leonard din Galaţi (2009-2011).

CRISTINA SIMIONESCU-SANDU a absolvit Liceul de Artă Octav Băncilă din Iaşi şi Academia de Arte George Enescu din acelaşi oraş, promoţia 1995, clasa de canto a conf. univ. Adriana Severin. Este solistă a Operei Naţionale Române din Iaşi din anul 1994 (a debutat pe scena operei la data de 6 iunie 1992, cu rolul Carolina din opera Căsătoria secretă de D. Cimarosa). În anul 2003 a absolvit şi cursurile de masterat-canto ale aceluiaşi institut muzical ieşean. A fost distinsă cu Premiul II la Concursul Ionel Perlea, Slobozia (1996), şi la Concursul Magda Ianculescu, Bucureşti (1997) şi a primit o Menţiune specială la Concursul Haricleea Darclee, Brăila (2001).


Concertul urmator va fi dedicat Zilei Orasului si va avea loc luni, 23 aprilie 2012, la ora 18,30, sub bagheta maestrului ILARION IONESCU-GALAŢI.

În program: Muzică din filme, pagini orchestrale de divertisment.


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
59

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
84

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...