Doliu în Biserica Ortodoxă: Un monah născut în Botoșani s-a stins la 49 de ani!

A avut o soră geamănă și alți șase frați, dintre care unul a ajuns, de asemenea, ieromonah. Pe când era jandarm la Patriarhie, l-a cunoscut pe vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist.

Doliu în Biserica Ortodoxă: Un monah născut în Botoșani s-a stins la 49 de ani!

Părintele ieromonah Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica a trecut la Domnul luni, la vârsta de 49 de ani. A fost intendent al Patriarhului Teoctist.

Părintele Ioachim Enea s-a născut în data de 20 februarie 1975, în satul Cerchejeni, județul Botoșani, primind la botez numele Ioan. A avut o soră geamănă și alți 6 frați, dintre care unul a ajuns, de asemenea, ieromonah.

După absolvirea școlii gimnaziale din satul natal, intră ca frate la Mănăstirea Cozancea, la vârsta de 14 ani.A fost tuns în monahism în anul 1995, la vârsta de 20 de ani, de părintele stareț Iosif Grigore.

Între anii 1996-1997, efectuează stagiul militar obligatoriu, fiind încorporat la Botoșani și detașat la București. Ulterior depunerii jurământului militar, a fost trimis ca jandarm la Patriarhie, unde îl întâlnește pe vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, care, remarcându-l, îi oferă funcția de intendent.

În perioada petrecută la Patriarhie, își continuă studiile la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica, pe care le aprofundează apoi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești.

A fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii Cernica în anul 2007 de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. De atunci și până în prezent a fost sub ascultarea de econom al mănăstirii.

Slujba de înmormântare va avea loc miercuri la Mănăstirea Cernica, începând cu ora 12:00.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comuna Frumușica și satul Gribova de peste Prut s-au înfrățit, joi a fost semnat acordul! (foto)

astăzi, 14:26
3

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a participat joi la ceremonia de semnare a acordului de înfrățire între comuna Frumușica, județul Botoșani și satul Grib...

Botoșăneni îngropați în gunoaie, amendați și pentru scandal! (Foto)

astăzi, 14:06
41

În perioada 7-23 mai 2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat activități pentru identificarea şi sancționarea persoanelor care abandonează deșeu...

Ionuț-Bogdan Cărăușu: Sesizare înaintată Biroului Electoral Municipal, după ce un partid s-a folosit de imaginea unor personalități istorice pentru campanie!

astăzi, 13:50
51

Ionuț-Bogdan Cărăușu, candidatul independent la Consiliul Local al municipiului Botoșani, a înaintat o sesizare către Biroul Electoral Municipal, după ce partidul AUR s-ar fi folosit de i...