Directorul Memorialul Ipotesti, decis sa faca economii in institutia culturala incepand cu 1 ianuarie!

Directorul Memorialul Ipotesti, decis sa faca economii in institutia culturala incepand cu 1 ianuarie!

 Catalina Lupascu si Miluta Jijie  

Contractul colectiv de munca al celor 53 de angajati ai Memorialului Ipotesti este renegociat in aceasta perioada, urmand apoi ca directorul institutiei, Miluta Jijie, sa revizuiasca organigrama, in functie de necesitatile clare ale institutiei, asa cum au solicitat consilierii judeteni.

"Consilierii judeteni au solicitat Memorialului Ipotesti sa se revizuiasca organigrama si eventual redimensionarea numarului de posturi, in functie de necesitatile clare ale institutiei, dar acest numar sa nu fie supraevaluat", a declarat Catalina Lupascu, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Conducerea Memorialului Ipotesti spera ca, odata cu intrarea in vigoare a legii unice de salarizare, lucrurile sa se clarifice pentru fiecare salariat in parte.

"Suntem in faza de renegociere a contractului de munca pentru toti angajatii, avand in vedere intrarea in vigoare, de la 1 ianuarie, a legii salarizarii unice, care clarifica destul de explicit fiecare loc de munca de ce sporuri beneficiaza, ce salariu de baza are, clarifica si relatia intre toate sectoarele din cadrul Memorialului. Speram ca in aceasta luna sa terminam negocierile, intrucat contractul expira pe data de 19 decembrie, dar am facut un act aditional pentru a putea plati pana la sfarsitul anului. Unde se vor putea externaliza serviciile o sa operam in acest scop. Noi am mers si pe partea de reducerea cheltuielilor materiale, a cheltuielilor salariale, dar si pe partea de reducerea achizitiilor, fara a afecta buna functionare a institutiei", a spus Miluta Jijie, directorul Memorialului Ipotesti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Starețul de la Sihăstria, despre caonizarea duhovnicilor botoșăneni. ”Când m-am simțit mai slab sau mai neputincios, le-am cerut ajutorul!” (Foto)

astăzi, 12:29
75

Reacția starețului Mănăstirii Sihăstria vine după ce Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a aprobat canonizarea a nu mai puțin de 16 mari creștini români, printre aceștia aflân...

Litigiu între FC Botoșani și U Cluj, din cauza jucătorului plecat la Farul: ”Probabil că acum sunt supărați pe mine!”

astăzi, 11:32
273

Cele două au colaborat cândva, pentru transferul lui Victor Dican. Botoșani l-a cumpărat în 2022 pe acesta pentru 100.000 de euro, plus un procent de revânzare care însă nu...

ISU Botoșani: COD ROȘU de caniculă prelungit până marți!

astăzi, 10:33
200

Valul de căldură va fi intens și persistent. Temperaturile maxime vor fi de 37- 42 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 22 de grade (nopți tropicale). Disconfortul termic va fi...