Directorul Memorialul Ipotesti, decis sa faca economii in institutia culturala incepand cu 1 ianuarie!

Directorul Memorialul Ipotesti, decis sa faca economii in institutia culturala incepand cu 1 ianuarie!

 Catalina Lupascu si Miluta Jijie  

Contractul colectiv de munca al celor 53 de angajati ai Memorialului Ipotesti este renegociat in aceasta perioada, urmand apoi ca directorul institutiei, Miluta Jijie, sa revizuiasca organigrama, in functie de necesitatile clare ale institutiei, asa cum au solicitat consilierii judeteni.

"Consilierii judeteni au solicitat Memorialului Ipotesti sa se revizuiasca organigrama si eventual redimensionarea numarului de posturi, in functie de necesitatile clare ale institutiei, dar acest numar sa nu fie supraevaluat", a declarat Catalina Lupascu, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Conducerea Memorialului Ipotesti spera ca, odata cu intrarea in vigoare a legii unice de salarizare, lucrurile sa se clarifice pentru fiecare salariat in parte.

"Suntem in faza de renegociere a contractului de munca pentru toti angajatii, avand in vedere intrarea in vigoare, de la 1 ianuarie, a legii salarizarii unice, care clarifica destul de explicit fiecare loc de munca de ce sporuri beneficiaza, ce salariu de baza are, clarifica si relatia intre toate sectoarele din cadrul Memorialului. Speram ca in aceasta luna sa terminam negocierile, intrucat contractul expira pe data de 19 decembrie, dar am facut un act aditional pentru a putea plati pana la sfarsitul anului. Unde se vor putea externaliza serviciile o sa operam in acest scop. Noi am mers si pe partea de reducerea cheltuielilor materiale, a cheltuielilor salariale, dar si pe partea de reducerea achizitiilor, fara a afecta buna functionare a institutiei", a spus Miluta Jijie, directorul Memorialului Ipotesti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
256

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
229

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...