Demisii si la Teatrul Vasilache! Vezi ce actori revin pe scena botosaneana!

Demisii si la Teatrul Vasilache! Vezi ce actori revin pe scena botosaneana!

VALI LIGI

Unii pleaca, altii vin! Salariile mici, oportunitatile rare si cu miza mica, repertoriul sarac intr-un oras lovit de criza par sa fie motivele pentru care actorii parasesc Botosanii! Cu toate acestea, sunt si artisti care se intorc acasa, spre bucuria iubitorilor de teatru.

Teatrul Mihai Eminescu a ajuns intr-o situatie extrem de delicata dupa demisia a patru actori (Edi Sandu, Ovidiu Ivan, Anamaria Cazacu si Ciprian Tabacaru), insa nici la Teatrul Vasilache situatia nu este mai buna.

Doi actori, Valentin Ligi si Ramona Hritcu, nu vor mai aparea pe scena in noua stagiune. Cei doi au demisionat, alegand sa isi continue activitatea artistica in celalalt capat al Romaniei, la Timisoara.

Colectivul de actori al Teatrului Vasilache va beneficia, insa, de intoarcerea Mihaelei Stempel (foto), actrita facand o pauza de un an din cauza unor probleme de sanatate. La inceputul anului 2011, tanara actrita Anamaria Chelaru s-a alaturat echipei de la Vasilache, acesta fiind ultima angajare sub directoratul lui Marius Rogojinschi.

MIHAELA STEMPEL - Si ingerul a sarutat-o pe frunte...

"Pana la 1 octombrie vom stabili repertoriul pentru anul viitor. Intentionez sa fac un concurs pentru cel putin un actor - baiat", a spus Florin Aionitoaie, managerul Teatrului de Copii si Tineret "Vasilache" Botosani.

Vestile bune vin si dinspre Teatrul Eminescu, chiar daca noii actori anuntati vor lucra in regim de colaborare, nefiind posibila angajarea.

Este vorba despre doi botosaneni, Alexandru Dobinciuc si Mirela Nistor.

Alexandru Dobinciuc a absolvit Colegiul National "M. Eminescu" Botosani in anul 2008, dupa care a urmat cursurile Facultatii de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie muzicala si Teatru, Universitatea de Arte "G. Enescu" Iasi. In perioada liceului a activat in trupa de teatru a Colegiului National "M. Eminescu" Botosani, alaturi de care a obtinut numeroase premii nationale (printre care si Premiul pentru cel mai bun actor, in spectacolul "De veghe in lanul de secara", regia Lenus Teodora Moraru). Actorul isi mai adauga in palmares si calitatea de colaborator al Teatrului National din Iasi.

Mirela Nistor este un "produs" artistic al trupei Drama Club de la Colegiul National "A.T.Laurian", trupa pe care actrita a coordonat-o, dupa absolvirea liceului, cu rezultate exceptionale. "Cand eram in liceu am avut ocazia sa joc in trei spectacole la Teatrul Mihai Eminescu. Am amintiri foarte frumoase din acea perioada. Cu siguranta ca e tare frumos sa joci acasa. Am prezentat vara trecuta, pe scena salii Studio a Teatrului Mihai Eminescu, spectacolul meu de licenta "Vocea Umana", in regia lui Ovidiu Ivan", marturisea intr-un interviu acordat publicatiei noastre Mirela Nistor, in urma cu cateva luni.  
 
MIRELA NISTOR - Va veni un moment cand se vor deschide usile si pentru noi!

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
369

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
686

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
1076

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...