Daruri de la singurul fotograf al Revoluției din Botoșani

Două vernisaje anunțate  de fotograful revoluției din 1989: ”Un dar către Botoșani, unde, de foarte multă vreme (din motive personale) nu am expus!”

Într-o postare pe contul personal al unei rețele de socializare, artistul fotograf dorohoian, Dușa Ozolin, anunță ”două expoziții istorice de fotografie”.

Prima, „Botoșani, fuga din Comunism” va fi vernisată în cadrul Zilelor Orașului, pe 23 aprilie 2024 și va fi însoțită de un catalog în care se vor regăsi poveștile tuturor fotografiilor expuse pe simeze, catalog care va fi lansat  la vernisaj. ”Un Botoșani în transformare din care artistul, împreună cu 2 actori de la Teatrul Mihai Eminescu au ales să fugă închipuind situații fotogenice...”, scrie artistul în postare.

A doua expoziție va fi vernisată pe 1 Decembrie, ”La 35 de ani de la „întâmplare”, intitulată „Botoșani, primele ore ale libertății”, botoșănenii vor putea vedea o parte dintre fotografiile care au alcătuit ”prima expoziție „liberă” a României proaspăt eliberate”. În cadrul evenimentului va fi lansat și albumul cu același titlu.

La finalul postării renumitul fotograf a ținut să precizeze ”Ambele expoziții sunt inițiativa mea privată, fără a implica pe nimeni din politic”.

Dușa Ozolin este autorul a mai multor albume foto, editate în ediții de lux, dedicate Botoșaniului, între care amintim pe cel realizat împreună cu istoricul Gheorghe Median-primul album al județului Botoșani- apărut în anul 2000.

Membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România, specializarea Multimedia, martie 2023,  Membru al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) din anul 1991, membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) din 1986, fotograful dorohoian Dușa Ozolin este absolvent al Liceului Pedagogic ”Nicolae Iorga” din Botoșani, al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, departamentul Teatru, secția Teatrologie, masterand al aceleeași universități sectia Foto-video.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Negoiță, despre cum se face corect o pomană pentru morți. „Puțin, cu suflet și e destul!”

astăzi, 10:49

Preotul Paul Iulius Negoita a abordat semnificația pomenilor făcute pentru persoanele decedate, subliniind că acestea nu sunt destinate să „hrănească” fizic morții, ci sunt mai degr...

Iftime schimbă un titular la FC Botoșani, chiar înainte de meciul cu Rapid!

astăzi, 09:49

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a anunțat că portarul Eduard Pap (30 de ani) va fi înlocuit. În urmă cu mai puțin de o săptămână, FC Botoșani a anunțat ofici...

Tânărul fermier din Botoșani care duce mai departe tradiția familiei: ”Pasiunea a venit de la bunicul meu, un respectat inginer!” (Foto)

astăzi, 09:04

Tânărul provine dintr-o familie de agricultori. Bunicul său a fost inginer agronom, tatăl, chiar dacă este profesor de sport, la bază a fost tehnician veterinar, iar Gabi a studiat Agricult...