Criticul Geo Vasile, distins la Ipoteşti cu Premiul pentru traducerea şi promovarea operei eminesciene în străinătate

Criticul Geo Vasile, distins la Ipoteşti cu Premiul pentru traducerea şi promovarea operei eminesciene în străinătate
Pe 15 iunie, la Memorialul Ipotesti - Centrul national de Studii "Mihai Eminescu", a fost decernat Premiul pentru traducerea si promovarea operei eminesciene in strainatate, acordat in cadrul celei de a XLIII-a editii a Zilelor Eminescu.

Castigatorul din acest an a fost Geo Vasile, italienist si critic literar. Juriul a fost format din Adrian Alui Gheorghe, presedinte, Mircea A. Diaconu, Vasile Spiridon, Dragos Cojocaru si Emanoil Marcu.

Premiul are o valoare de 3.000 de lei. Traducatorul Geo Vasile a declarat ca este onorat de premiu, care este o recunoastere a muncii de trei decenii in domeniul traducerii.

Geo Vasile este italienist, traducator, critic literar. Nascut la Bucuresti, licentiat al Universitatii Bucuresti, facultatea de filologie italiana si romana, cu o lucrare de diploma despre poezia si proza lui Cesare Pavese. A fost profesor de tara (1967-1971), bibliotecar (1971-1990), redactor de pagina culturala la cotidianul Dimineata si apoi la saptamanalul Baricada (1991-1996). Din 1994 este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Printre autorii tradusi se regasesc Mimmo Morina, Italo Calvino, Monaldi & Sorti, Claudio Gatti, Umberto Eco, Giuseppe Bonaviri, Paolo Ruffilli, Marino Piazzola. Poeti romani tradusi in limba italiana (editii bilingve): Eminescu, Bacovia, Ion Vinea, Gellu Naum.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
126

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
124

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1031

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...