Creațiile lui Enescu au răsunat din balconul Primăriei Botoșani, la 140 de ani de la nașterea muzicianului

Creațiile lui Enescu au răsunat din balconul Primăriei Botoșani, la 140 de ani de la nașterea muzicianului

Cele mai importante creaţii ale lui George Enescu au răsunat, joi, din balconul Primăriei municipiului Botoşani, la 140 de ani de la naşterea marelui muzician român.

Astfel, muzica lui Enescu a putut fi ascultată atât în Parcul Primăriei, cât şi în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani.

"Am vrut să îi aducem un omagiu lui Enescu, astăzi, când se împlinesc 140 de ani de la naşterea sa şi am oferit publicului principalele arii pe care acesta le-a compus", a declarat primarul Botoşaniului, Cosmin Andrei.

Din repertoriul ales de municipalitate nu au lipsit "Poema Română", "Rapsodia Română nr. 1", "Rapsodia Română nr. 2" sau "Balada pentru vioară".

George Enescu s-a născut pe 19 august 1881, în comuna Liveni din judeţul Botoşani, care astăzi îi poartă numele.

Muzicianul George Enescu, compozitor, violonist, pianist, dirijor şi pedagog, personalitate artistică de geniu a secolului al XX-lea, este cunoscut îndeosebi pentru cele două Rapsodii Române, op. 11 (1901-1902), Suita nr. 1 pentru orchestră, op. 9 (1903), prima sa Simfonie, în Mi bemol, op. 13 (1905) şi Şapte cântece pe versuri de Clément Marot, op. 15 (1908).

Sursa : AGERPRES

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
7

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
56

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
21

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...