Container-bibliotecă într-un sat din Botoșani, Ștefan Mandachi hotărât ”să transforme România”

”Cu lectura dai lovitura”, este concluzia la care a ajuns omul de afaceri Ștefan Mandachi. Proiectul său vizează în special zonele defavorizate din România, mai ales mediul rural.

Container-bibliotecă într-un sat din Botoșani, Ștefan Mandachi hotărât ”să transforme România”

   Foto: Facebook / Ștefan Mandachi

”Simpla existență a unui panou imens, la strada principală, pe care scrie mare CITEȘTE e un mare câștig. Nimeni ȋn țară nu oferă spații de reclamă pentru lectură. Vreau să ȋmpânzim România cu astfel de containere-bibliotecă și să ducem mesajul nostru, Educația salvează nația, cât mai departe“, este de părere Ștefan Mandachi.

Un astfel de container-bibliotecă a fost inaugurat într-o localitate rurală din Botoșani.

”Când toată comunitatea are un obiectiv comun: educația. Inaugurăm un container-bibliotecă la Santa Mare, Botoșani. Coming soon! Obiectivul nostru e clar: 42 containere-bibliotecă în fiecare județ din România, în zonele rurale”, este mesajul antreprenorului Ștefan Mandachi.

Ștefan Mandachi anunța în urmă cu câteva luni că va investi în restaurarea unei case tradiționale dintr-un sat din județul Botoșani, urmând ca în curtea casei, după restaurare, să amplaseze un container, dar că va construi și un mic parc de distracții și o sală de fitness ȋn aer liber, pentru locuitori.

”Cei de la sat, ȋn special copiii, nu au acces la toate instrumentele de dezvoltare personală, așa cum au cei din marile orașe. De aceea, vreau să duc cât mai multe containere ȋn zonele rurale. Voi restaura o casă tradițională, o voi transforma ȋn muzeu, iar ȋn curte voi construi un mic parc, o zonă de fitness ȋn aer liber și voi amplasa un container. De când mi-am vândut afacerile din HoReCa, am mai mult timp să mă concentrez pe campanii sociale și acțiuni filantropice, care ȋmi dau sens. Sper ca tot mai mulți antreprenori sau oameni cu posibilități materiale să fie motivați de exemplul meu și să investească ȋn educație. Rezultatele vor fi uimitoare și vor transforma România, ȋn următorii ani. Acest demers este unul apolitic și non-profit”, a precizat Ștefan Mandachi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...