Consilierii locali au votat suplimentarea fondului de premiere pentru Premiul National "Nicolae Iorga", acordat anual la Botosani!

Consilierii locali au votat suplimentarea fondului de premiere pentru Premiul National "Nicolae Iorga", acordat anual la Botosani!
Raluca Tomi, cercetator in cadrul Institutului de Istorie "Nicolae Iorga", este castigatorul din acest an al Premiului National "Nicolae Iorga" decernat la Botosani in fiecare an de Casa Memoriala "Nicolae Iorga" si Consiliul Local Botosani.

Pentru ca juriul, aflat sub girul lui Andrei Pippidi, a decis ca Raluca Tomi, alaturi de un grup de 6 tineri cercetatori, sa beneficieze de acest premiu, Violeta Damaschin, director al Casei Memoriale "Nicolae Iorga" Botosani, initiatoarea acestei distinctii anuale, a solicitat suplimentarea fondului de premiere, in asa fel incat si tinerii cercetatori sa primeasca o suma simbolica.

"Prin includerea celor 6 cercetatori este pentru prima data cand se atinge obiectivul major stabilit odata cu intierea acestui premiu, si anume atragerea tinerilor spre cercetare, spre acest domeniu de activitate", a motivat Violeta Damaschin cererea adresata consilierilor locali.

In unanimitate, s-a votat ca fondul de premiere sa fie suplimentat cu 3000 de lei, suma care se va adauga celor 2500 lei stabiliti anterior.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
36

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
44

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
127

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...