Conflict deschis intre Volin Costin si sase actori ai Teatrului Mihai Eminescu Botosani!

Conflict deschis intre Volin Costin si sase actori ai Teatrului Mihai Eminescu Botosani!

 Traian Apetrei si Volin Costin, cei doi directori ai Teatrului Eminescu Botosani  

O scrisoare semnata de sase actori ai Teatrului Mihai Eminescu Botosani deschide un conflict care ar putea declansa o cercetare disciplinara asupra directorului artistic al institutiei, dar si o actiune in instanta a lui Volin Costin impotriva propriilor colegi.

Cei sase actori, Bogdan Horga, Ciprian Tabacaru, Ana Maria Cazacu, Eduard Sandu, Ovidiu Ivan, Mihai Dontu solicita managerului Traian Apetrei sa ia atitudine fata de problemele semnalate.

"Directoratul artistic al Teatrului Mihai Eminescu este asigurat de un personaj lipsit de integritate, abuziv si dezumanizat. A avut foloase materiale necuvenite si nejustificate prin exercitarea functiei de director artistic si a cauzat grave probleme de imagine atat colectivului Teatrului, cat si institutiei in sine", se arata in scrisoarea deschisa a celor sase actori.

Totodata, acestia expun punctual o serie de probleme semnalate de-a lungul timpului, printre care faptul ca "spectacolele montate de directorul artistic, Volin Costin, intra in contradictie cu normele legale si morale care reglementeaza activitatea unui teatru", "diferenta de remuneratie dintre colegi din teatru care semneaza o directie de scena si directorul artistic nu sunt justificate", "promovarea directa si fatisa a spectacolelor directorului artistic in detrimentul productiilor semnate de alti regizori".
 
"Mentionam ca toate problemele sesizate pot fi dovedite prin dovezi practice, marturii ale oamenilor si chiar "confesiuni" ale domnului Volin Costin. Solicitam domnului manager Traian Apetrei sa faca publica aceasta scrisoare deschisa, prin intermediul avizierului institutiei, si sa ne raspunda, in scris, la problemele sesizate. Credem ca este de datoria noastra sa sesizam aceste probleme intr-un mediu in care tirania fricii nu este o vorba aruncata in vant ci o stare de fapt, atat timp cat ne referim la actiunile de care este capabil domnul Volinasi Costin", mai transmit actorii nemultumiti.

De asemenea, semnatarii scrisorii deschise solicita demisia lui Volin Costin din functia de director artistic, propunand ca "principala si singura forma de decizie la problemele artistice ale Teatrului Mihai Eminescu Botosani sa fie Consiliul Artistic".

La avizierul Teatrului a aparut o adresa din partea conducerii institutiei, prin care Traian Apetrei transmite catre semnatarii scrisorii, "precum si catre cei lezati de raporturile cu directorul artistic Volin Costin, sa isi exprime opiniile in mod mai amanuntit in vederea derularii unei cercetari disciplinare cat mai complete".


"Ii voi da in judecata pentru calomnie!"
 
De partea cealalta, Volin Costin spune ca nemultumirile sunt iscate de distributiile in spectacole, care nu pot satisface pe toata lumea. Mai mult, directorul artistic al Teatrului Mihai Eminescu anunta ca ii va da in judecata pe colegii sai.

"In general, au aparut nemultumiri in urma unei distributii. Teatrul este ca o echipa de fotbal, si in clipa in care la o distributie nu intra toata lumea, atunci apar si nemultumiri. Trupa de teatru e formata din 29 de actori, si la un spectacol nu pot intra toti 29. Este ca la o echipa de fotbal, o data intra cei 10 titulari, dupa aceea urmatorii 10, si tot asa, prin rotatie. E o nemultumire pe care cu siguranta o vom rezolva. Am vorbit personal cu cei nemultumiti si sper sa rezolvam aceasta situatie. Au mai fost astfel de discutii si la alte spectacole, cand s-au facut distributiile. Ii voi da in judecata pentru calomnie", a incheiat Volin Costin.   


 

 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
48

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
88

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
60

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...