Concursul Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...” și-a desemnat câștigătorii (fotogalerie)

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, alături de Societatea Culturală „Raluca Iurașcu” din Vorona și Fundația Culturală „Hyperion – Caiete Botoșănene” au organizat cea de-a XLI-a ediție a Concursului Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...”.

Concursul se desfășoară anual, pe trei secțiuni - Carte publicată, Poezie în Manuscris și Interpretare Critică a Operei Eminesciene - și are ca scop descoperirea tinerelor talente literare. La această ediție au fost înscrise 5 cărți la secțiunea „Carte publicată”, 21 de grupaje de poezie la secțiunea „Poezie în manuscris” și un eseu la secțiunea „Interpretare critică a operei Eminesciene”.

Premiile s-au decernat sâmbătă, 11 iunie 2022, începând cu ora 11:00, la Conacul „Raluca Iurașcu” din Joldești, odată cu lansarea Antologiei „Porni Luceafărul...”, care conține textele câștigătorilor ediției precedente.

Secțiunea CARTE PUBLICATĂ

  • Premiul I - Andreea T. Felciu - Frumusețea este (Marea Britanie)

Secțiunea POEZIE ÎN MANUSCRIS

  • Premiul I, Premiul Editurii Vinea și Premiul Revistei HYPERION- Ioana Bulancea (Iași)
  • Premiul al II-a și Premiul Revistei ARGEȘ - Alberto Păduraru (Botoșani)
  • Premiul al III-lea și Premiul Revistei BUCOVINA LITERARĂ - Mălina Grigoriță (Iași)
  • Mențiune și Premiul Revistei ZONA LITERARĂ - Alex Bodog (Arad)
  • Mențiune și Premiul Revistei ATENEU - Ștefan-Tudor Baciu (Iași)
  • Mențiune și Premiul Revistei CONTA - Ioana Prisacariu (Iași)
  • Mențiune și Premiul Revistei MONITORUL DE POEZIE - Andreea Duduman (Suceava)
  • Mențiune și Premiul Revistei SCRIPTUM - Ilie Raluca (Suceava)
  • Mențiune și Premiul Revistei PORTO-FRANCO - Ungureanu Paul (Suceava)
  • Mențiune și Premiul Revistei HYPERION - Liliana Rudișteanu (Dorohoi)

Secțiunea INTERPRETARE CRITICĂ A OPEREI EMINESCIENE

  • Premiul Revistei Hyperion - Georgiana Ciornohac (Botoșani)

Membrii juriului au fost Gellu Dorian (președinte), Adrian Alui Gheorghe, Ovidiu Vintilă, Paul Gorban, Nicolae Tzone, Nicolae Corlat.

Invitați ai evenimentului au fost Dan Perșa, Vlad Scutelnicu, George Luca, Mihai Babei și Violeta-Daniela Mîndru.

Editura VINEA a acordat Marele Premiu la secțiunea Poezie în Manuscris, câștigătoarei urmând să-i fie tipărit volumul de debut literar. Revistele HYPERION, BUCOVINA LITERARĂ, ATENEU, ZONA LITERARĂ, CONTA, PORTO-FRANCO, ARGEȘUL și MONITORUL DE POEZIE au acordat premii concurenților.

Întâlnirea scriitorilor și premierea concurenților au fost urmate de câteva momente artistice susținute de elevii școlii din Joldești, care au recitat și au cântat opera eminesciană, iar fanfara din Vorona, dirijată de domnul profesor Ioan Enciu, a interpret câteva partituri de diverse facturi muzicale.

Din păcate, din cauza condițiilor meteoreologice, recitalul de poezie din Parcul „Mihai Eminescu” din Botoșani a fost anulat.











 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Povești din Botoșani: Gara noastră mică, o fată cochetă în straie jerpelite! (Galerie Foto)

Monday, 18 November 2024

În județul Botoșani există în prezent 19 gări sau halte funcționale și două gări sau halte dezafectate. Rețeaua feroviară de pe raza județului nu depășește 200 de kilometri. ...

Fără Târg de Crăciun la Botoșani, ne vom bucura doar de „instalații diferite”! (Galerie Foto)

Saturday, 16 November 2024

În acest an botoșănenii nu vor avea parte de Târgul de Crăciun, ci doar de niște „instalații diferite”, după cum anunță municipalitatea. Asta în condițiile &icir...

Primele contre în ședința CJ din mandatul lui Iftime. Consilier: „Spre deosebire de alții eu mai și citesc” (Foto, Video)

Friday, 15 November 2024

Vineri dimineață, consilierii județeni s-au întrunit în cadrul unei ședințe extraordinare convocate de Valeriu Iftime, președintele Consiliului Județean Botoșani. Ședința a avut ...