Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu" debutează vineri, la Botoșani!

Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu" debutează vineri, la Botoșani!

Dimitrie Pompeiu

În perioada 17-19 mai 2013 se va desfășura la Botoșani cea de-a XIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu". Acesta este organizat de Societatea de Științe Matematice din Botoșani, în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Școala Nr. 17 Botoșani.

Competiția se adresează elevilor din clasele III-XI și la ea vor participa copii din 18 județe ale țării.

Președintele prezentei ediții este Prof. univ. dr. Wladimir Boskoff de la Universitatea "Ovidius" din Constanța, iar Președintele de Onoare este Prof. Artur Bălăucă, inițiatorul acestui concurs. Din anul 2011, organizatorul principal al acestui concurs este profesorul Ioan Ciobanașu, președintele Societății de Științe Matematice din Botoșani. 

Invitați de onoare sunt profesorii Daniel Grigorescu, Inspector General în MEN, și Nicolae Sanda, vicepreședintele Societății de Științe Matematice din România.

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, 17 mai, ora 18.00, la Teatrul Mihai Eminescu.

Proba scrisă se va desfășura sâmbătă începând cu ora 10.00 la Școala nr. 17 (clasele III-IV) și la C. N. "M. Eminescu" (clasele V-XI). Concursul se va încheia duminică, ora 10.00, cu festivitatea de premiere la Teatrul Mihai Eminescu.

Pe lângă omagiul adus matematicianului Dimitrie Pompeiu, de la a cărui naștere anul acesta se împlinesc 140 de ani, acest concurs se desfășoară sub patronajul spiritual al profesorului DAN BRÂNZEI (1942-2012), cel care a fost timp de 12 ani președintele acestei competiții. (foto Galerie)

(Alexandru Negrescu)
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
347

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
370

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
226

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...