Concurs de creații artistice pentru copii și adolescenți

Concurs de creații artistice pentru copii și adolescenți

Concursul „Primăvara în culori” este o competiție adresată copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, cu înclinații artistice, acesta desfășurându-se pe două categorii, respectiv:

-  Literatură (poezii)

- Creații de artă plastică și grafică digitală.

Organizator: Asociația Buzzmedia prin Departamentul de activități al redacției Buzz

Parteneri: Europe Direct Botoșani

REGULI:

- Vor participa copii și tineri cu vârste între 10-18 ani.

- Creațiile se vor trimite pe tot parcursul lunii martie, ultima dată de trimitere a creațiilor fiind 31 martie.

- Fiecare creație, indiferent că este poezie sau lucrare de artă plastică sau grafică digitală, va fi postată pe pagina partenerului Europe Direct Botoșani, acesta urmând a acorda premii speciale pentru cele mai apreciate poezii pe pagină.

- Asociația Buzzmedia va acorda premiul cel mare, constând într-un set de cărți nou apărute celui care va reuși să impresioneze cel mai mult comisia de jurizare a lucrărilor; în funcție de numărul lucrărilor primite vom suplimenta și numărul premiilor, de asemenea, constând în cărți.

Din comisie va face parte și un profesor de limba și literatura română. Premiul cel mare va fi acordat pentru o lucrare indiferent că aceasta reprezintă o pictură, o poezie, o lucrare digitală. În funcție de calitatea lucrărilor se vor acorda și alte premii constând în cărți.

Va fi un singur premiu mare care va consta într-un set de cărți nou apărute, iar pe categorii de vârstă vom acorda premii speciale în funcție de calitatea lucrărilor. Ne rezervăm dreptul de a menționa numărul premiilor oferite odată ce etapa de înscriere a concursului se va încheia, deoarece aceasta va fi și în funcție de lucrările primite.

- Poeziile și creațiile de artă plastică și artă digitală cele mai inspirate vor fi publicate în ziarul Buzz, precum și, în funcție de calitatea lucrărilor, într-o antologie de creații artistice a concursului.

- Poeziile nu trebuie să depășească trei strofe (sau o pagina A4)  și trebuie să exprime sentimente, stări ce reprezintă anotimpul primăvara; acestea vor fi redactate la calculator, în font Times New Roman, 14.

- Creațiile de artă plastică și artă digitală pot fi făcute, primele, în creion sau acuarelă, iar la cele de grafică digitală (afise, carti poștale, flyre, desene etc, se va menționa aplicația/programul în care s-a lucrat. În cazul în care vor exista mai mulți competitori pentru lucrări în artă digitală, juriul va ține cont și de aplicația în care s-a lucrat.

- Creațiile vor fi trimise pe adresa contact@telebuzz.ro, specificând  numele, prenumele, vârsta, numărul de telefon, titlul poeziei sau al creației de artă plastică ori digitală.  La Subiect se va scrie: pentru concursul dedicat primăverii.

- Nu se percep taxe de înscriere sau participare pentru concurs; pot participa și copiii și adolescenții din redacția Buzz. Participanții trebuie să aibă domiciliul în județul Botoșani, fiind un concurs adresat elevilor din Botoșani.

- Organizatorul își rezervă dreptul să acorde și alte premii speciale în funcție de calitatea, numărul lucrărilor ori al partenerilor care se vor adăuga pe parcurs.

Calendar concurs:

4-31.03. 2021 – înscriere lucrări în concurs

1-10.04.2021- evaluare lucrări

23.04.2021- afișare rezultate +alte mențiuni

Departamentul de activități al redacției Buzz este coordonat anul acesta de Denisa Franț (12 ani). Afișul concursului a fost realizat de Ioana Stoiciuc (15 ani).

 

 

Spune-ne opinia ta