Comedia unui regizor botoșănean, premiată la Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL

„Datoria”, comedia tânărului regizor botoșănean Andrei Redinciuc, a fost preferata publicului la categoria „Scurtmetraj românesc” a celei de-a XVIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Independent „Anonimul”.

13 producții autohtone alese din peste 80 de filme s-au regăsit în selecția realizată de Ionuț Mareș, selecționer al competițiilor de scurtmetraj ANONUMUL IFF.

Publicul a decis prin vot câștigătorul premiului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, iar duminică, premiul în valoare de 1000 de euro i-a revenit regizorului botoșănean, Andrei Redinciuc.

„Datoria” este despre limitele unei prietenii, despre superficialitate și despre cum ideile proaste și deciziile pripite atrag întotdeauna consecințe grave.

Sile și Fane, doi pierde-vară, au făcut prostia de a se împrumuta de la un cămătar. Apropiindu-se termenul de plată și neavând banii, Sile vine cu ideea de a fura un obiect misterios și valoros din casa unei cunoștinte plecate din oraș, sperând să-l poată vinde pentru a plăti datoria. Pare o treabă ușoară și sigură, dar, așa cum se întâmplă în cazul tuturor planurilor făcute pe repede înainte, totul merge de-a-ndoaselea, cei doi intrând, cu fiecare acțiune, într-o belea și mai mare.

Festivalul a avut loc în perioada 9 – 15 august 2021, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării și a cuprins  două competiții de scurtmetraje - românești și internaționale -, o competiție de lungmetraj, precum și proiecții de film în afara competițiilor, urmate de întâlniri și dialoguri între cineaști și public.

 

Spune-ne opinia ta