Comedia neagră „Oameni de treabă”, filmată în județul Botoșani, selecționată în competiția Festivalului de Film de la Sarajevo

Comedia neagră „Oameni de treabă”, filmată în județul Botoșani, selecționată în competiția Festivalului de Film de la Sarajevo

Comedia neagră „Oameni de treabă”, cel mai nou lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, filmat anul trecut în județul Botoșani, a fost selecționată în competiția Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo, care va avea loc în perioada 12 - 19 august.

Filmul va avea premiera mondială pe 14 august, la Teatrul Naţional, informează un comunicat transmis joi.

Din juriul competiţiei celei de-a XXVIII-a ediţii a festivalului fac parte regizorul austriac Sebastian Meise, regizoarea, scenarista şi producătoarea franceză Lucile Hadzihalilovic, regizoarea şi scenarista de origine croată Antoneta Alamat Kusijanovic, actorul sârb Milan Maric şi producătorul israelian Katriel Schory.

Regizat de Paul Negoescu şi scris de Radu Romaniuc şi Oana Tudor, filmul îi are în distribuţie pe actorii Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian, Crina Semciuc, Daniel Busuioc, Annemarie Chertic, Oana Tudor şi Vitalie Bichir.

Filmat anul trecut în judeţul Botoşani, „Oameni de treabă” spune povestea lui Ilie (Iulian Postelnicu), poliţist într-un sat pentru ai cărui locuitori corupţia e cutumă şi care, în urma unor serii de evenimente violente la care asistă şi a tensiunilor care se acumulează, e nevoit să ia decizii importante la muncă şi în viaţa personală, conform descrierii peliculei.

Potrivit regizorului, „Oameni de treabă” este un film despre un om deconectat de realitate, care trăieşte într-o lume ideală, construită de el.

„Cred că fiecare dintre noi ne-am regăsit la un moment dat într-o situaţie similară, însă, în cazul „eroului'”nostru, contactul cu realitatea vine abrupt, violent şi, uneori, chiar comic”, spune Paul Negoescu.

Imaginea filmului este semnată de Ana Drăghici, scenografia de Vanina Geleva, de costume s-a ocupat Mălina Ionescu, de machiaj Bistra Kechedjieva, iar de coafură Andreea Lupu. Anamaria Antoci este producătorul filmului, Poli Angelova este coproducător, iar Ana Voicu producător delegat.

Produs de Papillon Film şi Tangaj Production (România) în coproducţie cu Screening Emotions (Bulgaria) şi Avanpost Production (România), filmul va ajunge pe marile ecrane din ţara noastră din 25 noiembrie.

„Oameni de treabă” este cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu.

Filmul a beneficiat de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Eurimages, Programul Europa Creativă - MEDIA al Uniunii Europene, Mediacom şi Omnicom Media Group România, Biofarm şi al Televiziunii Române.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Ziua Educației, sărbătorită la Săveni cu muzică, dans și teatru, într-un proiect menit să reducă abandonul școlar (video)

Miercuri, 5 Octombrie 2022
49

Zeci de elevi și cadre didactice au participat, miercuri, la o activitate inedită organizată, de Ziua Mondială a Educației, la Centrul de Cultură din orașul Săveni, în cadrul proiectului...

VIDEO: Sportivul Alin Alexuc Ciurariu a primit diploma de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani, după doi ani de la acordarea titlului

Miercuri, 5 Octombrie 2022
71

Sportivul Alin Alexuc Ciurariu, membru al lotului olimpic de lupte greco-romane, a primit, miercuri, în cadrul unei ceremonii susținute în Sala „Mihai Eminescu” a Primăriei, ...

Femeie preluată în stare critică de un elicopter SMURD

Miercuri, 5 Octombrie 2022
285

Un elicopter SMURD a fost solicitat, miercuri după-amiază, în municipiul Botoșani, pentru a prelua o femeie aflată în stare critică, informează Inspectoratul Județean pentru Situaț...