Colaborare între școală și muzeu, pentru a marca sărbătorile de început de primăvară

În perioada 25 februarie – 8 martie, elevii botoșăneni vor face echipă cu Secția de Artă Plastică – Etnografie a Muzeului Județean de Istorie din Botoșani, pentru a marca primele sărbători care aduc primăvara.

În această perioadă se va desfășura astfel proiectul educațional „Martie, între arhaic și contemporan”.

„Având în vedere multitudinea de evenimente pe care atât satul tradițional, cât și societatea urbană contemporană le asociază cu perioada de început a primăverii, activitatea noastră își propune să aducă în fața iubitorilor de valori autentic românești informații și tehnici de lucru ale mărțișoarelor. Pentru cei care se simt mai apropiați de sărbătorirea contemporană a mamei, propunem un scurt istoric al Zilei Internaționale a Femeii și posibilitatea realizării de felicitări dedicate acestei ocazii”, a declarat Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Județean de Istorie din Botoșani.

Activitățile se vor desfășura la Muzeul de Etnografie din Botoșani și vor putea participa doar câte un grup de elevi, respectându-se normele de protecție sanitară în vigoare.

„Pentru evitarea blocajelor, alocăm fiecărui grup câte o oră și desfășurăm activitatea pe baza programărilor la numărul de telefon: 0231.515.506. În zilele lucrătoare, programul cu publicul va fi între orele 08:00 – 16:00, iar în zilele de sfârșit de săptămână, în intervalul orar 09:00 – 17:00”, au adăugat reprezentanții Muzeului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bugetul local al municipiului Botoșani a fost modificat, de unde se iau bani și ce instituții primesc majorări! (foto)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară de luni, 30 septembrie, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local al municipiului, a bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate integ...

Gata concursul pentru postul de manager la „Mavromati”: Corneliu Prepeliță, director cu acte în regulă!

Tuesday, 1 October 2024

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a organizat concurs pentru ocuparea postului de manager al unității sanitare. Luni la amiaz...

Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză” (video)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară aferentă lunii septembrie, Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, i-a solicitat primarului Cosmin Andrei...